ryniud Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Ze względu że mam duże dłonie a otwór w lampie jest mały muszę ją wyciągnąć .Zaznaczyłem na dwóch fotkach cztery śruby,jedna jest z znakiem zapytania bo nie jestem pewny czy tą też.Prośba do was,jeżeli błędnie wskazałem tą 4 śrubę to proszę o wskazanie gdzie jej szukać.Może dołączę 3 zdjęcie z lewej strony lampy,bo jak mnie pamięć nie myli ktoś na forum napisał że ona znajduje się bliżej silnika.
Slawek Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Pas przedni sobie odkręcisz, a lampa nie wyjdzie W B6 tam z tył lampy się luzuje śruby, ale tu wygląda że chyba jest troszkę inaczej:
ryniud Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 Pas przedni sobie odkręcisz, a lampa nie wyjdzie W B6 tam z tył lampy się luzuje śruby, ale tu wygląda że chyba jest troszkę inaczej: Właśnie pas przedni trzeba wykręcić by lampę wyciągnąć dzisiaj to sprawdziłem.Po odkręceniu jednej śruby i poluzowaniu dwóch lekko idzie cofnąć lampę i mamy więcej luzu by manewrować ręką.Ja lekko palcem poluzowałem obudowę żarówki a potem za dwa przewody i do tyłu ładnie wyszło.Muszę przyznać że pierwsza wymiana żarówki to dramat w trzech aktach ale następna to już sama poezja będzie. ---------- Post dopisany 05-03-2013 at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany 22-02-2013 at 21:24 ---------- Dzisiaj mi padła 2 żarówka wiec musiałem ją wymienić ale to już trwało dosłownie kilka minut.Wyjąłem tylko żarówkę od długich potem palcem podważyłem raz w jedną potem w drugą stronę oprawkę od postojowej żarówki i za kabelki wyszło jak po maśle.Za pierwszym razem poluzowałem śruby od lampy i ją wycofałem ale tego nie trzeba robić,załączę fotkę strzałką zaznaczone gdzie należy palcem podważyć oprawkę,może komuś się przyda,pamiętajcie by mieć lusterko zawsze lepiej widać gdzie palca przyłożyć,pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi