Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FMIC - konkrety ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy moze ktos zrobic konkretna liste potrzebnych kolanek/zlaczek/opasek do montazu w AFNie?

Opublikowano

Lepiej pospawac calosc i wtedy potrzebujesz tylko 2 laczniki sylikonowe jedna redukcje... No kwestia jeszcze czy chcesz to robic do samego egr-a czy tylko do miejsca gdzie znajdowal sie ori ic

Opublikowano

Nie mialem mozliwosci wyspawania, wiec mam wszystko na opaskach i wyglada to tak:

od turbiny mam kolanko silikon 90st dlugie, lacznik nierdzewka 10cm, lacznik silikon krotki, kolanko 90st nierdzewka, redukcja z 50 na 57 do icka od A5

druga strona od ostatniego ori weza przy seryjnym icku: kolanko 90st nierdzewka, lacznik silikonowy 15cm, kolanko 90st nierdzewka, krotki lacznik silikonowy, kolanko 90st nierdzewka, redukcja z 50 na 57mm do icka.

Do tego 11 opasek na 51 i 2 na 57mm i to wszystko. Nie wiem jakiego fmicka zamontujesz i na jakiej wysokosci, dlatego ciezko jest okreslic jak to bedize wygladalo u Ciebie. Od strony seryjnego icka jest duzo miejsca i nie ma problemow, gorzej jest od strony turbiny gdzie klakson i weze klimy przeszkadzaja i trzeba dokladnie to wszystko spasowac.

Opublikowano

Albo znaleźc inne miejsce na trombitko:-P generalnie to jest praca na 2 dni jesli jestes ogarniety...

Opublikowano

E tam. Od 8 do 1 w nocy da rade ;]

Opublikowano

FMIC od audi a5 pasuje i ma boczne ladne wyjscia :) latwo z tego co czytalem go zaadoptowac

Opublikowano
  • Autor

no ale pewnie taki Ic z A5 kosztuje tyle co pol przodu B5 :decayed:

Opublikowano
FMIC od audi a5 pasuje i ma boczne ladne wyjscia :) latwo z tego co czytalem go zaadoptowac

Czy latwo...Gdybym dugi raz robil, kupilbym cienszego chinczyka i nic belki nie przerabial. Pawle ic z A5 kosztuje cale 200zł :decayed:

Opublikowano
Albo znaleźc inne miejsce na trombitko:-P generalnie to jest praca na 2 dni jesli jestes ogarniety...

spokojnie starczy 12h od 0 po całość:wink: tylko trzeba mieć materiały i spawarke:wink:

---------- Post dopisany at 13:50 ---------- Poprzedni post napisany at 13:48 ----------

najłatwiej to spasować 14ke chinola

Opublikowano

Piotrek, Twój mechanik może i w 12h ogarnia:wink:

Samodzielnie schodzi się dłużej. Nieskończona ilość przymiarek, podcinanie belki, mierzenie kątów, spawanie.

Nigdy nie jest tak, że od razu wszystko wychodzi. A na koniec i tak pewnie coś będzie wpadało w wibracje i trzeba będzie robić podkładki pod rury. Próbować spasować zderzak (i tak robi się to wcześniej) ale końcowe ustawianie zderzaka też trochę zajmuje.

Opublikowano

Ale nie ma jak samemu to ogarnac:wink: rogal na pysku i zawsze kasa zostaje:wink:

Opublikowano

Pewnie, że tak:naughty::kox:

Zajeło mi to 5 listopadowych wieczorów:whistling: ale wiedza bezcenna.

Opublikowano

Ja pisalem ze dwa dni dla kogos bez doswiadczenia. pewnie ze mozna to zrobic szybciej bo ja robie to dosc szybko:@

Ale ktos kto podchodzi pierwszy raz do tematu to i tydzien moze byc za krotki...