roman999 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam Was! Dziś chciałęm zrobić aktualizację mapy w MMI z 2010 roku na mapę z 2012. Co się okazało nie mogę wysunąć płyty DVD z mapą z odtwarzacza. Szukałem gdzieś na forach, że w menu nawigacji znajduje się specjalna opcja do wysunięcia nośnika, jednak ja takowej opcji nie mam. Istnieje jeszcze jedna hipoteza, że w serwisie ta opcja jest zablokowana do czasu sprzedaży auta w salonie i że czasem zapominają taką opcję odblokować. Czy to prawda ? Z drugiej strony gdy chcę sprawdzić jakie źródła mediów mogę użyć to opcja DVD jest jakby niedostępna... dostępne są tylko : czytniki kart SD oraz AUX. Czy o oznacza, że nie mam zmieniarki DVD i póki nie pojadę do Serwisu by odblokować wysuwanie płyt DVD to jestem tylko zdany na używanie właśnie kart SD oraz podłączenie urządzeń zewnętrznych ? Jeśli jest wbudowana zmieniarka to gdzie ona się znajduje ? Czy jest ona w lewym schowku bocznym w bagażniku ? Pozdrawiam 1
Fido Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Próbowałeś tak jak na filmiku ? http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/nowe-mapy-dx-polska-czechy-2012-2013-a-243910/index6.html#post3335348
roman999 Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Opublikowano 22 Lutego 2013 Na filmiku jest inna nawigacja niz u mnie. Oczywiscie szukalem tej opcji I nie mam takowej. Chyba jedynym sposobem jest serwis albo kabel i vag.
riddick74 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 kablem vcds odblokowac wysuwanie płyt
jaccov6 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 mialem podobnie u siebie w B8 .Trzeba bylo wylaczyc blokade transportowa czy jakos tak w Aso zrobili mi to za darmoche
Rekomendowane odpowiedzi