Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

audi a4 b6 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)) Chce kupic sobie Audi a4 b6 1.6

Prosze was o opinie :)itp

Pozdro

Opublikowano

b6 czy b5? b6 chyba nie bylo w 1.6. ogolnie ten motor nie daje frajdy z jazdy jesli chcesz oszczednie i wmiare pojezdzic to kup 1.8 albo 1.8T jak chcesz szybciej polatac. 1.6 stosunek masy do mocy jest jak bym to ujoł nie rozsadny .odradzam

Opublikowano

jest b6 z silnikiem 1.6

Opublikowano
  • Autor

JEST B6 Z SILNIKIEM 1,6 JA MAM B5 1.6 I JESTEM ZADOWOLONY Z JAZDY MAŁO PALI WIADOMO KOPA TO AZ TAKIEGO NIE MA ALE 180 WYCIĄGNEŁEM:) CHODZI MI O OPINIE TEGO MODELU ITP TEN SAMOCHOD NIE JEST MI POTRZEBNY DO BRAWURY :P:) DESLA NIE CHCE BO DROGIE CZESCI I POMPOWTRYSKI:( WIEM ZE TO SĄ BARDZO DOBRE JEDNOSTKI ALE NIE NA MOJĄ KIESZEŃ 1.8 T ?:) TROCHE PEWNIE PALI I JESZCZE TA TURBINA :( NIE DOBRZE NO ALE MOZE KTOŚŚ MI DORADZI:)

Opublikowano

Ba nawet jest b7 1,6

Opublikowano

Nie trzeba dużo się wypowiadać, skoro jest coś produkowane i montowane od prawie 10 lat to znaczy że jest to sprawdzona i dobra jednostka. Każdy producent ma w swoim katalogu do zaoferowania jakąś jednostkę która jest dobra. Ma dobra opinię nie jest awaryjny, a nawet jeśli by coś wyszło to koszta są niskie, nie to co w 16V czy 1,8T 20V, tu masz głowicę 8V, bardzo dobrze ta jednostka sprawuje się na LPG, polotu nie ma to fakt, a te 180 to rozpędzane z kilometra pewnie, ale jeśli chodzi tylko o dojazdy i ma być tanio to na pewno tanio będzie. Polecam

Opublikowano
  • Autor

No wiadomo ze te 180 w 10 sek nie złapie :P A co do tego silnika to mam zaufanie ludzie co mają 1.6 w b5 nikt nie powie złego słowa Fakt słaby motor ale myśle ze do spokojnej jazdy wystarczy :)

Opublikowano

Kumpel ma B6 z silnikiem 1.6 i nie narzeka. Jesli nie potrzebujesz demona prędkości tylko po prostu jazdę to możesz kupić. Kumpel nie chciał auta z turbiną a jak naczytal sie o problemie oleju w 2.0 to zdecydował się kupić 1.6. I tak jak napisałem jest zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

Ja tez sie dowiedziałem ze 2.0 bierze olej 1.8t pewnie pali i turbina tez pewnie droga wiec odpada :) Ja mam u siebie w b5 1.6 i naprawde dobrze lata mam juz przejechane 270tyś i oleju nic nie bierze:):D prosty silnik zero filozofi:) A w b6 ten silnik jest chyba taki sam co? czy sie mylę ?

Proszę o wiecej opini

Opublikowano

zwracam honor, silnik niby ten sam a w moim alz kosztuje termostat 100 zł a juz w 2001 r jest elektroniczny i 400 zł :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

az 400 zł Kurde nie dobrze No ale myśle ze az taki drogi w utrzymaniu te 1.6 nie bedzie:)

Opublikowano

nie powinno , patrze koszt rozrzadu powrównywalny z b5

Opublikowano
  • Autor

No rozrząd bedzie droższy bo jest z pompą wody od razu :)

Opublikowano

Mam ADP i jak na 95 rok prod ma fabryczne sprezanie:)A do tego brak dwumasa...Nic sie z nim nie dzieje.

Opublikowano

w alz juz jest dwumas

pompa wody z 250 zł skf kosztuje

ale nie rozumiem strwierdzenia, drozszy bo z pompa wody, a co w b5 to z pompa sie nie wymienia??

jak kto wymienia jego sprawa ale ja bym z pompa zawsze wymienial, bo pozniej sie zesra i dwa razy robota ta sama do zrobienia

Opublikowano
w alz juz jest dwumas

pompa wody z 250 zł skf kosztuje

ale nie rozumiem strwierdzenia, drozszy bo z pompa wody, a co w b5 to z pompa sie nie wymienia??

jak kto wymienia jego sprawa ale ja bym z pompa zawsze wymienial, bo pozniej sie zesra i dwa razy robota ta sama do zrobienia

Pompa jest na innym pasku, a nie na rozrządzie.

Roboty też jest trochę ale jak padnie pompa to rozrządu nie rozwali

Opublikowano
  • Autor

No właśnie :P W b6 pompa jest razem z rozrządem wiec wiadomo ze rozrząd jest droższy :) w b5 pompa jest w innym miejscu i na pasku klinowym pompa walnie rozrząd Cie nie obchodzi

---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ----------

Witam mam problem z kierunkami kierunki w ogóle nie chodzą a awaryjne chodzą bezpiecznik ok Co to może być ?:(

Pomóżcie

Opublikowano

Manetka może poszła w piz*u

Opublikowano
No właśnie :P W b6 pompa jest razem z rozrządem wiec wiadomo ze rozrząd jest droższy :) w b5 pompa jest w innym miejscu i na pasku klinowym pompa walnie rozrząd Cie nie obchodzi

---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ----------

Witam mam problem z kierunkami kierunki w ogóle nie chodzą a awaryjne chodzą bezpiecznik ok Co to może być ?:(

Pomóżcie

Sprawdź vagiem, test wyjść.

Opublikowano
  • Autor

manetka jest ok chyba po pozycja bez zapłonu sie wł normalnie na kierunku prawym i lewym chyba ze to może być wina licznika bo mi siadł obrotomierz nie chodzi i prędkościomierz jak myślicie