Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gaz Duze spalanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam Audi A4 B5 1.8 + Lpg. Sekwencja Elpi gaz.

Za 50 zl - 18l robie 120 km. Stalo mi sie to po wymianie filterka gazu w parowniku i wymianie sondy lambda.

Czy moze byc to przyczyna za duzo odkrecona butla w kole. Odrecilem zawor na maxa. Czy trzeba zrobic kalibracje po sondzie itp?

---------- Post dopisany at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ----------

Oczywiscie na eco drivie 2,5 3 tys zmieniam biegi bez cisniecia teraz. :kwasny:

Opublikowano

Jedź do dobrego gazownika na regulację. To wszystko co trzeba zrobić i zarazem najlepsze co możesz zrobić.

Opublikowano

Niestety Cię zmartwię ale ADR pali sporo.. trzeba naprawdę umiejętnie się obchodzić z gazem to wtedy wychodzi nie całe 11 . Z Moją jazdą mam cały czas okolice 12 L ;/ Trasa 9-11 zależy jak się depie :) Lubi wysokie obroty i przy tym dużo jara ..

Opublikowano

Owszem, 11l/100km po miescie to optymalny wynik w tym przypadku. Ale jemu pali 15 :wink: I to jeszcze jest ekodrajwing :decayed:

Dobry gazownik :wink:

Opublikowano

Regulacja powinna pomóc.

Opublikowano

Wiem że Pali mu i tak za dużo ale napisałem żeby nie wierzył w to co niektórzy piszą że 1.8 w mieście pali 10L ...

Opublikowano

dokładnie u mnie adr pali w granicach 11-14L po mieście trasa min 8l widełki lato zima klima krutkie odcinki itp itd. jazda też różna da się zejść poniżej 11l min jaki miałem to 10.5L...

u brata

quattro ADR tak samo min 12L-15L

ADP kolegi 10-12 po mieście

Opublikowano

Mi zawsze jara 10 nie mniej nie więcej w porywach do 10,5 raczej spokojnie do 3 tys,ecodrajwing od czasu do czasu odmulenie i butowanie,takie są fakty tak pali sprawdzane po 100 razy.

Opublikowano
  • Autor

A ktoś poleci jakiegos dobrego gazownika z Bydgoszcz? Bo bylem na ul. Czerwonego Krzyza i powiedzieli mi na poczatku jak nie chcial sie przelaczac ze parownik do wymiany, a tam tylko cewka elektrozarowu w parowniku byla starsznie zabrudzona przeczyscilem ja papierkiem itp i teraz normalnie przelacza a wczesniej przelaczal jak sie nagrzal do 60-70 C. Takze takiej regulacji to ja nie chce.... Jak nie wiedza o co chodzi.

Opublikowano

AUTO-FLESZ

Lubicz Górny

ul. H. Orszta 11

tel. +48 (056) 678 20 21

kom. +48 (0) 694 626 027

Ewentualnie

P.H.U. ARTEK ARTUR ŻEBRACKI

ul. Fordońska 399

85-790 Bydgoszcz

tel.: +48 504946114

AUTO GAZ FORDON

Są chwaleni na forum lpg więc wklejam :)

Opublikowano

Patrz aby nie ustawić za ubogo bo nie będzie się wkręcał na obroty w fazie początkowej jazdy i będzie więcej palił gazu.Przerabiałem to,po zwiększeniu dawki zaczął lepiej się wkręcać i mniej palić.Ważny jest stan parownika czym większy przebieg tym więcej pali bo wyrobiona mębrama.

Opublikowano

heh za 50zl to ja S4 320KM robie na gazie 120km po miescie :)

Opublikowano

Hmm dołączę się do problemu,

mam 1.8T 163KM b7, po mieście pali mi 13/15, ale umówmy się, że go kopie, więc to mnie nie dziwiło,

samochód mam 3 miesiące, od razu założyłem gaz, nie miałem porównania.

Jednak dzisiaj mnie zastrzelił. Zalałem 42l zawsze jeżdżę pod 300km, a dzisiaj 198km i koniec gazu..

Wyszło, że spalił 21l/100km. Co prawda jechałem A4 na Wrocław i na liczniku 190/210, ale chyba 21l/100km to przesada.

Wcześniej jeździłem tak passatem w dieslu i spalał przy takiej jeździe 9.5 ropy..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gazownik na ulicy glinki w bydgoszczy jest nie drogi a dobrze robi :) moja a4 przed regulacją spalała podobnie , mam 1.8 ADR. Za 100zł robiłem jakies 250km. Skasował mnie 50zł z wymianą filtra gazu i regulacją, po regulacji przestał falować na obrotach a spalanie się zmniejszyło

Opublikowano

A ja polecam tego gazownika w okolicach Bydgoszczy (przyjmijmy, że Żnin to jeszcze okolica, jakieś 50 km). Bardzo dobry gazownik, mimo, że warsztat ma niepozorny. Nie jest drogi, ani tani, jest dobry i w tych kategoriach trzeba na to spojrzeć:)

AMIGAZ P.H.U. Autogaz Żnin

ul. Szpitalna 1A

88-400 Żnin

Adres emailowy [email protected]

Adres www AMIGAZ P.H.U. Autogaz Żnin - autogaz- instalacje, instalacje gazowe samochodowe, amigaz, Info-net.com.pl -

52 302 04 21

600 169 201