Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Prośba o analizę logów samej turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego niby ładuje ale zobacz ze przy mniejszych prędkościach obrotowych silnika sterownik chce więcej powietrza ale turbina tyle nie daje o jakieś 300 m barów za mało! to chyba wpływa ujemnie na dynamikę????[br]Dopisany: 02 Sierpień 2008, 10:06 _________________________________________________to jest skan imm tez troche jak by kulało a to juz jest podnienione od passata b4 1.9 tdi 1z

eceb4b92f71eb538m.jpg

Opublikowano

wydaje mi się że rzeźbisz , autko napewno sie poprawiło w dynamice a ze troszke wyzej ci laduje to nie jest bol ,ile ci pali i ile na max ci idzie bo jak miasto 7 trasa 5 i 190 max to zostawilbym w spokoju i tak jezdzil chyba ze ten imm na nowy wymien pierrburg a i moze sprzawdz n75 tez pierburg nowy koszt 130 w intercarsie w koncu auto ma pare latek a turbo jak nie puszcza oleju to napewno dobre jestwidac po zachowaniu od 2100 orotow silnika do 4200, zreszta takie logowanie na 3 biegu nie jest az tak miaro dajne bardzo dokladnie to zrobic to na roznych biegach i na hamowni to bedzisz na 100 procent pewny ze wszystkie parametry sa takie jak na logach,

Opublikowano

wydaje mi się że rzeźbisz , autko napewno sie poprawiło w dynamice a ze troszke wyzej ci laduje to nie jest bol ,ile ci pali i ile na max ci idzie bo jak miasto 7 trasa 5 i 190 max to zostawilbym w spokoju i tak jezdzil chyba ze ten imm na nowy wymien pierrburg a i moze sprzawdz n75 tez pierburg nowy koszt 130 w intercarsie w koncu auto ma pare latek a turbo jak nie puszcza oleju to napewno dobre jestwidac po zachowaniu od 2100 orotow silnika do 4200, zreszta takie logowanie na 3 biegu nie jest az tak miaro dajne bardzo dokladnie to zrobic to na roznych biegach i na hamowni to bedzisz na 100 procent pewny ze wszystkie parametry sa takie jak na logach,

pali mi po małym mieście około 6 litrów v max jaki mogłem wydusić to 170km/h przepływomierze były 2 wsadzane bez rezultatów tz. było tak samo na jednym i na drugim. nie mam kolego w pobliżu żadnej hamowni i kasy na to dlatego kupiłem vag-a i misi mi to wystarczyć to na którym biegu zrobić logi żeby były miarodajne?????patrzyłem u innych i tam sie turbina szybciej wkręca może to jest wina mojego zbyt osłabionego silnika pod względem mocy?????[br]Dopisany: 02 Sierpień 2008, 12:32 _________________________________________________a i jeszcze co ma n75 do tego by go wymieniać???? przecież jak odłączyłem ciśnienie od gruszki zaworka upustowego to turbo sie tak samo zachowywało wiec to nie wina n 75 tylko czegoś co może spawalnic turbo tak mi sie wydaje????? tez myślałem ze to albo trochę otwarty zawór upustowy albo n75 ale zawór jest na sztywno albo i jeszcze mocniej zamknięty bo skorciłem ten drążek od gruszki ze aż musiałem go naciągać żeby chciał wiejśc na dziwigienke zaworu a potem zrobiłem logi z wyłączonym sterowaniem czyli zdjętym przewodem z gruszki czyli zawór był cały czas zamknięty nawet jak juz tubro przeładowywało i tez wolno sie turbo rozkręcało ( przy niższych obrotach) czyli jaka to wina??????nie mam pojecia jak chcecie to lagi są wyżej te z odłączonym sterowaniem i normalne

ja juz jestem głupi i nie wiem dlaczego tak sie dzieje?????

Opublikowano

no to max masz za mała 190 powinno na płaskim wyciagac , ja uwazam ze to nie wina turbo , mam taki motor i tez mi laduje podobnie jak tobie , tylko ze ja jezdzilem innymi tdi i nie uwazam ze mój zamula ,a co do logowania to mozna spoko to robic na 3 biegu ,ale zawsze to nie jest to co logi na hamowni.

Opublikowano

moj brat ma passata b4 1z i w porównaniu do niego mój jest tępy w zakresie tych obrotów 1500 2500obr/min wiec obstawiałem turbo zamieniłem od niego imm i tak samo bez żadnych różnic[br]Dopisany: 02 Sierpień 2008, 14:24 _________________________________________________a tak wygląda grupa 011 po skreceniu jeszcze o pół obrotu sztangi turbiny

45ca4272e05345bdm.jpg

ustawiłem ja tak ze jesli bym, skrócił ją o odrobine zawór n75 juz nie dał by rady wysterować jej i wpadał by silnik w tryb awaryjny wiec jest w sumie na bezpiecznej granicy doładowania nie podoba mi sie tylko ze wyrównuje ciśnienia dopiero przy 2200 obrotów k**wa jak by sie normalnie zacierała!!!!!! co wy panowie na to???????????????????[br]Dopisany: 02 Sierpień 2008, 22:31 _________________________________________________panowie jest teraz drugi taki silnik dla porównania turbiny zobaczcie ze u tego kolegi turbo podnosi sie bardzo szybko