Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czujnik poziomu oleju a krancowka maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. U ojca w b6 1.9 avf zapala się czujnik poziomu oleju bo po wymianie było za mało wlane, dolał i teraz jest ok ale błąd na fisie nadal zostaje. Jak odłączy klemę to błąd na fisie gaśnie i zapala się po jakimś czasie ponownie. Pytanie brzmi czy krańcówka w zamku maski ma coś z tym wspólnego tzn ktoś kiedyś grzebał tam i wyciął instalacje od krańcówki są ucięte kable zaraz przy zamku i gdzieś muszą być połączone bo na fisie nie wyświetla się info o otwarciu maski. Czy komputer wywala błąd o stanie oleju ponieważ nie widzi otwarcia maski ? Czyli tak jakbym nie sprawdził oleju bo niby jak miałem to według niego zrobić bez otwierania maski. Jeśli tak to czy ktoś wie gdzie dokładnie idą przewody od krańcówki w którą kostkę które piny? Z góry dziękuje :wink:

Opublikowano

Nie ma to nic wspolnego z maska, chyba ze przecial kable z czujnika oleju.

Opublikowano
Nie ma to nic wspolnego z maska, chyba ze przecial kable z czujnika oleju.

Adam ..A pewny jesteś ?

U kolegi w sharanie jak wyskoczyła mu kontrolka (żółta )Niski poziom oleju, po dolaniu oczywiście kasuje ją krańcówka maski Jest tam czujnik z podwójnym obwodem ..

Więc nie wykluczone ze i u kolegi właśnie tego brakuje by skasować tą kontrolkę ...

Opublikowano
  • Autor

temat ogarnięty nie myliłem się znalazłem ucięte przewody od krańcówki polutowałem i działa :wink:

Opublikowano

Otwarcie i zamknięcie maski powoduje zgaszenie kontrolki oleju na jakieś 100km nawet jak się go nie doleje

Opublikowano

U mnie niestety zawsze musialem dolac olej , otwarcie i zamkniecie maski nie kasowalo komunikatu. A jak uszkodzil mi sie czujnik zamkniecia to mimo dolewki tez komunikat nie znikal. Komputer musi poprostu wiedziec ze otworzyles maska dolales olej i zamknales. Cwane te OOOO :)

Opublikowano
  • Autor
U mnie niestety zawsze musialem dolac olej , otwarcie i zamkniecie maski nie kasowalo komunikatu. A jak uszkodzil mi sie czujnik zamkniecia to mimo dolewki tez komunikat nie znikal. Komputer musi poprostu wiedziec ze otworzyles maska dolales olej i zamknales. Cwane te OOOO :)

dokladnie tak jest :wink:

Opublikowano

witam podłanczam się do tematu dzisiaj właśnie zaswiecił mi sie czujnik poziomu oleju dolałem literek i nadal to samo gdzie jak coś szukac tego przewodu w którym miejscu mógł się przełamać ??

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam. Ja mam podobny problem w moim audi. Z dnia na dzień pokazał mi się na komputerze pomarańczowy błąd od poziomu oleju. Stan oleju na miarce był prawidłowy. Po przejechaniu 100 m zapala się dodatkowo błąd od ciśnienia oleju. Jeśli chodzi o czujnik otwarcia maski to wcześniej pokazywało na komputerze że jest otwarta a od las pojawiły się te błędy to już komuter nie reaguje na otwarcie maski. 

Czy to czujnik otwarcia maski może być tego przyczyną? Czy to już jest padnięta pompa oleju? 

Proszę o pomoc