konger Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Witam. Mam problem. Nie rozwija mi się środkowy pas kanapy, i muszę się do niego dostać. Są opisy jak zdjąć oparcie kanapy, ale nie wiem jak zdjąć tapicerkę by dostać się do pasa... Na pewno trzeba pozdejmować te elementy w które wchodzą zagłówki, ale jak to zrobić by ich nie uszkodzić...
shakal Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Nie wiem jak w jest w B5, ale może Ci się przydać http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/przekladka-plecow-tylnej-kanapy-rolete-bagaznika-avant-257063/
konger Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Opublikowano 8 Marca 2013 No właśnie chyba proces powinien przebiec podobnie - tylko te prowadnice zagłówków są problematyczne... Nie mam pojęcia jak je wyjąć.Delikatne te plastiki strasznie.
konger Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Opublikowano 8 Marca 2013 Czyli trzeba to zrobić na siłę- kombinerki i moc jest z nami, czy trzeba coś odczepiać z zatrzasków, na jednym ze zdjęć z Twojego linku są te grzybki ze sprężynkami w które wchodzą zagłówki- u mnie w B5 jest to samo.
shakal Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 Tak, to są prowadnice zagłówków. Ja u siebie demontowałem je na samym końcu "od środka" , czyli jak ściągnąłem materiał i gąbkę ze trzech boków oparcia ( czwarta strona zeszła po wybiciu prowadnic ) Wszystko robić trzeba z głową żeby nie potargać materiału, ani nie uszkodzić widocznych plastików.
cocoo24 Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 musisz wymontowac prowadnice zagłówków i wyjąć je z zagłówkami
Rekomendowane odpowiedzi