Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przejście z kaseciaka 1din na radio 2din

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie mam u siebie kaseciaka concerta 1 din ,

Trochę mi to radyjko przypomina lata 90 ;-) nie przystoi jak na to autko...;/

Jakie fajne radyjko 2 din polecacie do max 1000zł nie koniecznie musi to być rns ,

Pasowało by już coś z 7", z navi, jakimś usb lub czytnikiem kart,(ale tutaj trzeba przerabiać całe mocowanie czyli kosz 2din,klimatronik, popiołka )

to mi się trochę nie uśmiecha dodatkowe koszty....

A może ktoś przerabiał alternatywę :czyli radio 1 din z wysuwanym wyświetlaczem tez takie opcje chodzą mi po głowie.....

wtedy odpada temat przeróbki kosza, klimatronika, itp...

Może ma ktoś w dobrych pieniądzach do opchnięcia kosz 2 din z klimatronikiem (może być bez grzanych stołków)chętnie rozważę przyzwoite propozycje...

Opublikowano

Jak się nie zdecydowałeś jeszcze to śmiało możesz uderzać w stacje multimedialną 1 din. Tylko odpuść sobie stacje no name. Celuj tylko w używkę najlepiej Alpine. Jakość jest mega tylko zwracaj uwagę co sprzedają, bo zdarza się że zestawy są niekompletne a za brakujące elementy zapłacisz drożej niż za stacje, mam tu na myśli puszkę sterującą, wiązki też nie są tanie.

Dlaczego odpuścić stacje no name, bo mechanizm wysuwania ekranu jest dość skomplikowany i w takich stacjach często szybko pada, a jakość dźwięku jest mizerna.

Opublikowano

No właśnie jeszcze cały czas jestem na etapie kalkulowania i poszukiwań...

Jest trochę koszów i roboty z tym przejściem na 2 din + jeszcze jakieś radyjko

kwota wychodzi ok 1500-2000 zł...;/

trochę sporo,

Radio 1din można widzę kupić max do 1500zł i nic nie muszę zmieniać , kombinować

Masz może jakieś konkretne typy np Alina , które byś mi polecił,

może za jakąś używką się rozglądnę....

Opublikowano

Na allegro jest parę. Pamiętaj że Alpine do nawigacji potrzebuje dodatkowy moduł. Możesz rozejrzeć się za pionkiem tam są modele z wbudowaną navi.

Opublikowano

ja bym rezał 2 din... klimatronik 200 zł koszyk 150 zł:wink: przekladka na ,, pierwszy raz'' zajmie pewnie caly dzien:naughty:

zakladajac 1 din z wysuwanym zaslonisz awaryjne esp i kubek.

Opublikowano

2din ma jeszcze tą zaletę że taniej można wyrwać ciekawą stację.

A jak ktoś cienko stoi z kasa to można dociąć swój klimatronik pod 2din.

Opublikowano

Nom sam właśnie bardziej skłaniam się ku rezaniu 2 din ,

w sumie z tego co widzę to wystarczyło by kupić sam kosz,

popiołka zostaje chyba bez zmian.. ? ( jak się mylę poprawcie mnie )

klimę można by dociąć....,

A jaką stację 2din polecacie ??

Opublikowano

Ja mam JVC KW AVX810...

nie ma navi. Tyle ze kupiłem je w 2008 roku i wtedy stacje multimedialne byly ,,nowoscia'':wink: a konkretny alpine kosztowały 4 K

Opublikowano

Jak dotniesz klimatronika to popielniczka zostaje stara, przy ori 2din musiał byś zmienić popielniczkę.

Co do stacji to pioneer w wyższych seriach z kompletem wyjść RCA, wbudowanym BT i nawigacją.

Opublikowano

kupujesz kosz 2 din docinasz tunel i klimatronik ,popiołka zostaje więc przeróbka kosztuje ok 150zł + trochę roboty ,co do radia szwagier kupił jvc nówka za 1300zł ma duży plus -zdejmowany panel ,a i gra nawet fajnie

Opublikowano

witam ja kupiłem kosz 2 din za 120zł klitronik przyciolem a popiołka została stara musisz jeszcze przyciąć konsole. jest trochę zabawy ale satysfakcja gwarantowana :decayed:

Opublikowano

troche podepne sie pod temat bo tez chce przejść na 2din i mam takie pytanie:

kosz na 2din mam

klimatronik sie przytnie

tylko problem z tunelem, bo mam szary z uchwytem na telefon ktorego chce sie pozbyć, czy kupic tunel 1din i go ciąć czy 2din, tylko pytanie czy bedzie pasować popiolka z 1din do tunelu 2din?

Opublikowano

Podobno popiołka 1 din pasuje do tunelu 2 din ( jakieś tam drobne przycinki tunelu nie widoczne dla oka wchodzą w grę z tego co chopaki pisali )

Tak że jak znajdziesz ładny tunel 1 din to dasz rady go przystosować....

Opublikowano
troche podepne sie pod temat bo tez chce przejść na 2din i mam takie pytanie:

kosz na 2din mam

klimatronik sie przytnie

tylko problem z tunelem, bo mam szary z uchwytem na telefon ktorego chce sie pozbyć, czy kupic tunel 1din i go ciąć czy 2din, tylko pytanie czy bedzie pasować popiolka z 1din do tunelu 2din?

spokojnie popiołka pasuję a z docieńciem nie ma dużo zabawy więc rezaj :decayed: