piotrekf3ke Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Witam Mam takie pytanko, muszę zdemontować sprężarkę klimy a nie chcę uziemić auta. Wiem, że można założyć krótszy pasek wielorowkowy pomijający ją. Orientuje się może ktoś jakiej długości powinien to być pasek. U mnie klima jest na jednym pasku z alternatorem i pompą wspomagania, pytanie czy może dało by radę zastosować pasek z wersji gdzie klima była na osobnym pasku??
powaguspisz Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Chcesz śmigać Audi bez klimy ?? Wiosna nadchodzi lato za pasem a Ty bez klimy ?? a co się stało ze sprężarką ?? Kłopot w tym że B6 to nie było wersji bez klimy jeśli podejdzie to może od B5 z tym że w B5 było pasek oddzielny na klimatyzację i na wspomę oraz alternator i przede wszystkim miał 5 rowków a w B6 miał 6 rowków. Weź kawałek sznurka owiń to jak ma być jedź do sklepu z paskami mają miarkę to ci zmierzą i dobiorą coś odpowiedniego. Ja bym tak radził bo tak będzie najprościej, że byś miał blisko do mnie bym Ci pomógł.
piotrekf3ke Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Opublikowano 12 Marca 2013 Odpuszczam kombinowanie, w czwartek jadę do fachowców nie się zajmą tematem. Ogólnie próbowałem wymienić gumki w sprzęgle klimy i oberwałem ten trzpień na wałku. Chciałem dalej sam kombinować, i narazie jeździć bez sprężarki. Mam nadzieję, że uda się odratować sprężarkę
Rekomendowane odpowiedzi