Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana filtrow i nabicie w Poznaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pewien problem z klima, a mianowicie:

gdy samochod sie bardzo nagrzeje na sloncu, klima nie daje rady go schlodzic. Nie zaczyna chlodzic gdy silnik jest uruchomiony ale samochod stoi na luzie. Dopiero po przejechaniu sporego kawalka zaczyna wiac chlodem.

Moze ktos zna miejsca w Poznaniu gdzie moge korzystnie i sprawnie powymieniac filtry i nabic klime.

Byl bym wdzieczny za pomoc

:hi:

Opublikowano

Dołączam sie do pytania, chetnie zrobilbym full przeglad ale nie chce dawac auta w rece operatorow maszyny z marnym pojeciem o co chodzi. Chodzi oczywiscie o Poznań. Gdzies przeczytalem ze na Dąbrowskiego 200 cos tam jest dobry fachowiec ale nie moge sobie przypomniec.

Opublikowano

Mam pewien problem z klima, a mianowicie:

gdy samochod sie bardzo nagrzeje na sloncu, klima nie daje rady go schlodzic. Nie zaczyna chlodzic gdy silnik jest uruchomiony ale samochod stoi na luzie. Dopiero po przejechaniu sporego kawalka zaczyna wiac chlodem.

Moze ktos zna miejsca w Poznaniu gdzie moge korzystnie i sprawnie powymieniac filtry i nabic klime.

Co do filtrów: kabinowy lub przeciwpyłkowy lub nawiewu kabiny (w zależności od nomenklatury) to chyba sam dasz rae wymienić podobnie jak i powietrza :)

Co do klimy i mechaniki: www.szukala.222.pl ale mam dopiero 1-2 doświadczenia z tym warsztatem (znajomu z AKP) tam oddaje autko.

Wymieniałem właśnie u nich sprzęgło+dwumas .. z tego co ktoś na tym forum komentował to sporo zapłaciłem,

w przyszłym tygodniu jadę na wymianę olejku.

Znajomy z AKP robił właśnie u nich klimę w A6, ale u niego była totalna kaplica w kwestii chłodzenia :)

Co do cen to w moim przypadku musiałem trochę dopłacić w stosunku do pierwotnej kwoty za usługę.

Robota wykonana z rachunkiem/paragonem i gwarancją.

Co do terminów to ok tygodnia czekania - chyba, że coś się trafi.

Filtry i części możesz brać u nich (np. moje sprzęgło kupili z ASO na Krańcowej), ja czasem korzystam z www.stachowiak.pl

zdaje sie że A4-klub ma jeszcze jakieś KORZYSTNE ZAKUPY (np. w kwestii oleju) ... ale wszsytskiego jeszcze nie ogarnąłem :)