Lukasi83 Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Potrzebuje pomocy odnośnie informacji dotyczącej części zamiennej zaworu EGR, jakiś czas temu zapaliła się kontrolka check engine a auto na początku z przerwami a później prawie całkowicie straciło moc, słychać było tez nietypowy dźwięk spod maski. Po odłączeniu zaworu wszystko wróciło do normy, chciałbym dokonać wymiany uszkodzonej części natomiast mam problem w znalezieniu części zamiennej. W oryginale nr. części to 03G 131 501 R, przeszukując allegro znajduję zamienniki SIEMENS VDO z końcówkami B,J,Q, moje pytanie czy jest jakaś różnica między tymi oznaczeniami czy też całkowicie nie ma to znaczenia. Znalazłem jedynie używany z tym samym oznaczeniem: VW Audi 2.0 TDI zawór EGR 03G 131 501 R (3090478086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy warto zastanawiać się nad używką czy lepiej dołożyć te 400zł i kupić nowy? Lub może coś takiego z niedużym uszkodzeniem: ZAWÓR EGR AUDI A4 A6 2.0 TDI 2.0TDI 16V NOWY ORYG. (3085878628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy lepiej nie kombinować, jak radzicie? Dodatkowo może ktoś mógłby polecić sprawdzonego sprzedawcę (aukcje) u którego mógłbym nabyć tą część w niezbyt wygórowanej cenie, z tego co widzę ten zawór można kupić w dość dużym przedziale cenowym od 450-700zł. Dzięki za wszelkie porady.
powaguspisz Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Witaj. Numery czasami mogą w trakcie ulec zmianie, producent zamienia numerację a więc nie znaczy że nie będzie ok. W/g moich informacji i katalogów będzie pasować, u mnie też to zamienia sie na VDO z B po OE a więc śmiało. Mam taki zawór dostępny.
Lukasi83 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Opublikowano 15 Marca 2013 Dzięki serdeczne za informację i potwierdzenie tego co przypuszczałem, niestety odpowiedź przyszła trochę późno i między czasie nabyłem w ciemno sugerując się jedynie opisem aukcji i modelem auta nowy z VDO. Mam nadzieje że nie przepłaciłem (450zł + 20zł przesyłka). W poniedziałek wymiana.
Lukasi83 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Opublikowano 20 Marca 2013 Fajnie, to tylko tak informacyjnie zawór wymieniony wszystko wróciło do normy koszt wymiany 100zł. Temat zamknięty z mojej strony. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi