Tomek886 Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Witam, Przepraszam z góry jesli temat juz gdzieś sie pojawił, niestety nie doszukalem sie..a w materii mechaniki jestem całkowicie zielony.. Mianowicie posiadam a4 z 99r quattro, problem polega na tym ze przy dojezdzaniu np do świateł i hamowaniu z mała prędkością włącza sie abs(chodzi o tylna oś, przód juz został naprawiony) przypuszczam ze problem z czujnikami, natomiast moje pytanie brzmi czy i jakie ew pasują zamienniki bo za org w Aso chcą jakieś kosmiczne pieniądze, znalazłem z a4 b6 i nie wiem czy to podejdzie. Z góry dziekuje za pomoc..:-)
Dev Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Kolego najpierw VAG jezeli nie będzie żadnych błędów pozostaje prawidłowe ustawienie czujnika(ów) wzgledem koronki(ek) 0.6-0.8 mm
Tomek886 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Opublikowano 16 Marca 2013 Dzięki wielkie, Mechanik który zajmuje sie autem mówił ze po podłączeniu do komputera pokazuje niewielka różnice na tylnej osi około 2-3km\h. Więc chyba pozostaje ustawienie lub wymiana.
Dev Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 ustawienie, tylko i wyłacznie gdyby czujnik byłby uszkodzony miałbys info na VAG-u
Tomek886 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Opublikowano 16 Marca 2013 To tak z samo z siebie mogło sie przestawić? Bo w sumie nie było nic robione przy tym wczesniej. Naprawdę dzięki za informacje w takim razie trzeba zmienić mechanika a nie czujniki:-)
Dev Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 wystarczy że w zimie wpadnie tam troche sniegu lub błota i kłopot gotowy
matyss___ Opublikowano 22 Marca 2013 Opublikowano 22 Marca 2013 mam tak samo u siebie ...od kupna auta czyli juz 24tys ...w sumie to sie do tego tak przyzwyczaiłem , ze nie zwracam na to uwagi...ale dzisiaj odkopałem ten watek i zaczeło mnie korcic to ustrojstwo...poniewaz widze , ze nie jest to wcale tak trudno zrobic...czyli podpiac pod vaga i sprawdzic jaka róznica w km i bedzie wiadomo czy przód czy tył tak?
matyss___ Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 w jakich opcjach na wagu jest opcja sprawdzania jaka predkoscia jada koła?
Dev Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 W blokach pomiarowych Nie pamietam nr kanalu ale bedą cztery jedynki
Tomek886 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 Niestety u mnie czujniki sa tak zapieczone ze próba ich wyciągnięcie moze zakończyć sie uszkodzeniem ich..:/ pytanie mam czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy np z audi a4 b6 będzie pasowało? Z góry dziekuje za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi