blbina Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Wczoraj z ciekawości zaglądnąłem do rozrządu (skontrolować czy wsio o.k.) i się okazało ze znaki są przesunięte o 5mm jakby pasek się rozciągnol.Stad pytanie czy to normalne i czy można znowu naciągnąć pasek ustawiając znaki poprawnie.Zaznaczam ze rozrząd wymieniałem sam prawie trzy lata temu i był dobrze naciągnięty (jak pamiętam znaki były ustawione bardziej na górnej granicy ) zrobiłem na nim 65.000 km i nie miałem żadnych problemów a przebieg to 183.000.
SotoM Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 normalne zjawisko... przeprowadz regulacje i ustawienie na nowo. mało kto to robi ale nalezy przeprowadzic spr w połowie okresu czasu lub przebiegu po wymianie...
blbina Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 Jak tak to to ustawie na nowo i po problemie. dzieki SotoM
lukjar7 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 tylko jedna wazna rzecz, napiecie reguluje sie zawsze w gmp poniewaz sily krzywek walka rozrzadu ustawionego w innej pozycji falszuja wskazanie napiecia poprzez chec obrtou w ktoryms kierunku
blbina Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 Lukjar7 dzieki mam blokady i dam rade
SotoM Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 ale przodu nie rozbieraj... na kole pasowym jest kreska i strzałka na obudowie rozrzadu przy kole. ustal znak na dole wału, blokada/y jedynie w wałek/ki, poluzuj srubki na kółku/kach ,odpusc napinacz i na nowo naciagnij na zadany znak na napinaczu,skontruj wszystko z zadana siła ,poskładaj i spr kompem synchronizacje rozrzadu w razie potrzeby przeprowadź regulacje aby było wszystko na tip top.
Rekomendowane odpowiedzi