Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o ocenę logów, turbo świruje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sytuacja jest następująca.. Jestem w trakcie modzenia silnika AWX, jest FMIC, EGR zaślepiony, kat wycięty. Pierwsze turbo BRD brało olej, to co teraz jest wsadzone też BRD wstaje od ok 3k i przeładowuje. Do wymiany.

Dodam, że jak silnik jest zimny od 3k obrotów strasznie szarpie. Jedzie do 3k obrotów i na dziesiąte części sekundy nie ma mocy i się dusi. Zdarza mu się wpaść w tryb awaryjny. Jak osiągnie 90 stopni raczej jest wszystko OK, ale jedzie od 3k.

Wymieniane były szklanki oraz wałek rozrządu.

Obecny wykres z późno wstającym BRD oraz z nową górą silnika:

http://i.imgur.com/zHz99cJ.jpg

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 001,001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004,004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 000,000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

to logi z dzisiaj,

Grupa 13 sprzed 2 miesięcy: VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Co myślicie o moim przypadku ?

jak czegoś brakuje to dajcie znać, zrobię.

Pozdrawiam.

---------- Post dopisany 24-03-2013 at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany 20-03-2013 at 23:10 ----------

upp ?

Opublikowano
Sytuacja jest następująca.. Jestem w trakcie modzenia silnika AWX, jest FMIC, EGR zaślepiony, kat wycięty. Pierwsze turbo BRD brało olej, to co teraz jest wsadzone też BRD wstaje od ok 3k i przeładowuje. Do wymiany.

Dodam, że jak silnik jest zimny od 3k obrotów strasznie szarpie. Jedzie do 3k obrotów i na dziesiąte części sekundy nie ma mocy i się dusi. Zdarza mu się wpaść w tryb awaryjny. Jak osiągnie 90 stopni raczej jest wszystko OK, ale jedzie od 3k.

Wymieniane były szklanki oraz wałek rozrządu.

Obecny wykres z późno wstającym BRD oraz z nową górą silnika:

http://i.imgur.com/zHz99cJ.jpg

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 001,001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004,004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 000,000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

to logi z dzisiaj,

Grupa 13 sprzed 2 miesięcy: VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Co myślicie o moim przypadku ?

jak czegoś brakuje to dajcie znać, zrobię.

Pozdrawiam.

---------- Post dopisany 24-03-2013 at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany 20-03-2013 at 23:10 ----------

upp ?

ja tam nie wiem gdzie Ty to pozno wstajace BRD widzisz bo napewno nie w logach ?

jest problem ze sterowaniem jej w gornych partiach obrotow stad ten skok niutona na wykrsie ale akurat jesli chodzi o dol to jest bardzo przyzwoicie i ja bym zbytnio na problemie sprezarki sie nie skupial ... no chyba ze wirnik jest sciety ...

Opublikowano

tak powiedział Mirek z ECU project, zrobiliśmy 170koni na jakimś gotowcu ale dziura była mega.. Więc już nie wiem o co chodzi.. Spanky ratuj

Opublikowano

jezeli to jest log z tym BRD pod maska to ja nie wiem czego Wy chcecie od jej wstawania na seryjnym programie ...

ale ja sie opieram tylko na logu i jak dla mnie to BRD wstaje akceptowalnie jak na ori soft ...

pompek to Ty przypadkiem nie masz zabitych albo walka/szklanek nie od tego silnika ... :decayed:

tandem i pompa w baku sprawdzona ?

Opublikowano

spanky,

W ECU wymienili mi szklanki i wałek na nowe,

Korekcje pompek sprzed 10minut:

Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

nie, nie sprawdzałem, dzisiaj z chłopakami jeździłem i szarpie strasznie, najbardziej na 2 od 3k obrotów, na 3 łapie notlauf. Po nagrzaniu się, przejechaniu powiedzmy tych 10km jest ok

Opublikowano
spanky,

W ECU wymienili mi szklanki i wałek na nowe,

Korekcje pompek sprzed 10minut:

Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

nie, nie sprawdzałem, dzisiaj z chłopakami jeździłem i szarpie strasznie, najbardziej na 2 od 3k obrotów, na 3 łapie notlauf. Po nagrzaniu się, przejechaniu powiedzmy tych 10km jest ok

zrob logi dynamiczne z szarpaniem ... 001/003/004/008/007/010/011/018/023 , tak wiem auto bedzie zimne ... trudno ... :decayed:

Opublikowano

spanky, bo te logi robione jak chodziło dobrze wszystko.. Raz jest ok a raz lipa. Na hamowni też było ok, bez szarpania. Zrobić jeszcze jakieś logi ?

---------- Post dopisany at 21:27 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ----------

oka, jutro zrobię. Czemu Miras mówił że tego turba nie da się wysterować dobrze ? Mówił konkretnie że turbo do d*py.

Opublikowano
spanky, bo te logi robione jak chodziło dobrze wszystko.. Raz jest ok a raz lipa. Na hamowni też było ok, bez szarpania. Zrobić jeszcze jakieś logi ?

musisz zrobic logi jak bedzie wystepowac szarpanie ...

Opublikowano

oka, na jutro zrobię. W Basic któreś też ?

---------- Post dopisany 29-03-2013 at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany 25-03-2013 at 21:37 ----------

Logi zrobione, niestety nie szarpało, ale wpadało w tryb awaryjny, ale może coś wyczytasz..

3 i 4 bieg:

Grupy: 001,003,004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 001,003,004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

4 bieg:

Grupy: 008,007,010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011,018,023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

---------- Post dopisany 03-04-2013 at 18:17 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2013 at 13:26 ----------

w razie czego zrobiłem nowe logi. zimny silnik, szarpanie udało mi się na 3 logach złapać, potem się nagrzał. 3 bieg wszędzie

Szarpanie:

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Szarpanie do 3000 obrotów, potem sie wyszarpał i zaczął jechać:

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Bez szarpania, ciepły silnik już się zrobił, turbo przeładowało:

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - http://vaglog.rtnet.pl/grehu_120594.htm

Opublikowano

Sprawdz klape gaszaca i EGR

Przeplywomierz podmien na probe z innego auta

Opublikowano

tzn ? egr zaślepiony niby, klapa gasząca została. Które grupy zrobić jeszcze na szarpaniu ?

---------- Post dopisany at 18:28 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

ok, podmienie. Tylko znowu na zimnym trzeba by było sprawdzać ;/

Opublikowano

007 na zimnym po odpaleniu

Opublikowano

okej. ale jest źle czy tragicznie źle ? :D

---------- Post dopisany 09-04-2013 at 18:21 ---------- Poprzedni post napisany 03-04-2013 at 18:31 ----------

Dzisiaj pojawił się błąd sporadyczny:

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-10 - - - Intermittent

---------- Post dopisany 13-04-2013 at 14:51 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2013 at 18:21 ----------

kupiłem nowe turbo, wymieniać ? BRD i tak ma uwaloną geometrie i przeładowuje. Mogę ją jeszcze zwrócić więc ok.

Co jeszcze sprawdzić przy wymianie ?