Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprzęgło w AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

hehe, no wiesz jak sie jedzie do pracy to powoli,bo nigdy sie nie spieszy.ale za to powrot jest znacznie szybszy:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze pytanie co do uszczelniaczy. Wymieniałeś na wale w silniku czy tylko w skrzyni, chyba że oba wymieniłeś??

Opublikowano
221000 km, tylko jakiej firmy? ja mysle ze sachsa. ale wyczytalem ze luk to to samo i w kartonach luka sa czesci sachsa

Sprzęgło w B6 w wersji z silnikiem AVF dociąga lekko do 350.000km więc coś masz nie halo, że tak wcześnie Ci padło...

Opublikowano

Pojęcie względne, jak jakas lebiega jeździła autem to i po 50tys może być do wymiany

Opublikowano
Sprzęgło w B6 w wersji z silnikiem AVF dociąga lekko do 350.000km więc coś masz nie halo, że tak wcześnie Ci padło...

U siebie mam już przelatane 262000 km, sprzegło i dwumas ori, ale zastanawiam się czy już czasem nie zabierać się za wymianę kpl. Jak na razie zero oznak zużycia i problemów ze sprzegłem i dwumasą, więc po tym co napisałeś nie będę sobie zawracał tym głowy...przynajmniej na jakiś czas:wink:

Opublikowano
221000 km, tylko jakiej firmy? ja mysle ze sachsa. ale wyczytalem ze luk to to samo i w kartonach luka sa czesci sachsa

wszystko zależy jak eksploatujesz auto,jak jeździsz na emeryta to i 350tys wytrzyma jak dajesz dobrze w palnik,często jeździsz blisko v max to 200tysi i dwumas się odezwie na bank :whistling:
Opublikowano

Styl jazdy mieszany, zdarza się, że muszę jechać jak emeryt, ale czasami też lubię dać ostro w palnik:decayed: To drugie raczej rzadko, bo nie mam za bardzo gdzie, chyba że w trasie na wakacje.

Opublikowano

ale w sumie chyba nic tak dwumasy i sprzegła nie wykańcza jak "strzały" ze sprzęgła spod świateł :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie pytanie odnośnie uszczelniacza wału silnika od strony skrzyni. Oryginał prawie 300 PLN , zamiennik Elringa 125 PLN. Co wybrać ??

Opublikowano

nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy.. nie zależy mi aż tak na cenie. Jestem wstanie dać te 125 PLN i nie chcę szukać tanich zamienników. Chodzi mi raczej o jakość uszczelniacza elringa do oryginału. Ponoć elring ma zeszlifowane oznaczenia audi i jest sprzedawany jako zamiennik. Szukam po prostu jak najlepszych jakościowo części ale nie chcę przepłacać za oryginały.

Opublikowano

Elring nigdy chyba nie był stosowany na 1 montaż, corteco owszem, poduszki, uszczelki uszczelnienia

Opublikowano

jesteś pewny na 100% co do corteco ??

Opublikowano

Tak, było to parę razy poruszane na forum