Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czym czyścicie szyby od wewnątrz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może ktoś ma jakiś niekonwencjonalny sposób na czyszczenie szyb od wewnątrz,

dla mnie najwiekszą trudnością jest dobrze umyć tylną szybę, macie jakieś skuteczne rozwiązanie?

Opublikowano

Ręczniki jednorazowe i pianka do szyb firmy Forch lub Wurt zero smug i zacieków - cena ok. 40 pln - jak na razie nic lepszego nie znalazłem

Opublikowano
  • Autor

tej pianki jeszcze nie próbowałem, chyba się skuszę ;)

Opublikowano

Ja spróbuję dzisiaj pianki do czyszczenia monitorów - powinno być ok. Zobaczymy..

Opublikowano
  • Autor

pianką do monitorów to ja w domu lustra czyszczę hehe

Opublikowano

No to dawaj do fury :naughty: Ja dzisiaj pociągnę :)

Opublikowano

środek do czyszczenia okien ( obojętnie ) i wytrzeć gazetą ( najlepiej rzeczpospolita) :) żadnych ścierek czy innych cudactw - zero smugi i zacieków

Opublikowano

Ja psikam tym, co znajdę w kuchni do mycia okien domowych. Zazwyczaj Mr.Musle. Daje radę, nie mam smug. Wycieram jakąś szmatką Viledy i jest okej. A muszę dodać, że akurat smug bardzo nie lubię, zatem skuteczność tej operacji jest dość wysoka.

W piankę za 40 pln nie chciałem inwetsować, aczkolwiek tej metody nie neguję. Mi po prostu szkoda na to kasy.

Opublikowano

Ja czyszczę zwykłą szmatą i jest :good:

Opublikowano

a ja na BP kupilem sciereczki jedne do czyszczenia szyb od srodka a drugie do czyszczenia tapicerki.

bardzo dobre rozwiazanie.

Opublikowano

Co to za numer z ta gazeta ? :mysli: Mi juz sil braknie na szyby, zawsze zostaja smugi widoczne pod slonce, probowalem juz wielu preparatow, szmatek, jednorazowych recznikow i bardzo ciezko domyc szybe zeby bylo dobrze :wallbash:

Sproboje ta pianke za 40zl moze da rade

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

gazeta dobrze pochłania wodę i nie zostawia smug - sprawdzone i zresztą patent z myjni w Poznaniu :naughty:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętająć tę dyskusję, wczoraj byłem w sklepie i widziałem, że te pianki do szyb stoją po 10-15 PLN (PLAK, Castrol, Shell) i się zastanawiałem... bo to już nie 40 PLN jak wyżej.

Naprawdę uważacie, że pianką da się zrobić szyby? Możecie mi polecić?

I czy tylko od wewnątrz? A od zewnątrz? (Chodzi tu bardziej o przednią szybę, jak się będzie miała później gdy spadnie deszcz i włączy wycieraczki - czy będą smugi?)

Opublikowano

I jak tam te pianki do monitorów Panowie ? Zdają egzamin? :cool1:

Opublikowano

dla mnie najwiekszą trudnością jest dobrze umyć tylną szybę, macie jakieś skuteczne rozwiązanie?

kupić avanta :decayed:

papierowy ręcznik i Clin :good:

Opublikowano

kupić avanta :decayed:

papierowy ręcznik i Clin :good:

Śmiej się... Wiesz jak tam trudno łapę wsadzić ? :wink4: Tym bardziej, że raz przetrzeć nie wystarczy... Człowiek się napoci, że Hej ! :tongue4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gazety są dobre do niemal wszystkich szyb, to stary patent jeszcze przedpotopowy. Moja matka kiedyś w domu zawsze myła gazetami. ZERO smug. (tylko najlepiej czarno-białe gazety - dzienniki). :good: