Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki preparat do mycia silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

​Tej Zimy urwałem osłonę silnika. Jaki preparat polecacie do mycia silnika itp. po soli i innym brudzie.

Opublikowano

Ja bym potraktował na początku czymś od TENZI, bo jednak potrzeba coś mocnego w takie miejsca :decayed:

Opublikowano

Dobre APC w proporcji 1:2 i powinno wystarczyć jak nie to czystym APC... do tego zostanie Ci uniwersalny środek do mycia wszystkiego tylko w różnych proporcjach trzeba rozrabiać.

Np. Bilt Hamber Surfex HD, Meguiars APC, ValetPro Citrus PreWash,

Opublikowano

Z tańszych i mocnych - do usuwania smaru czy zapoceń z silnika Tenzi Truck daje radę, jest dostępny w litrowych opakowaniach nawet :)

Opublikowano
  • Autor

a gdzie dostanę te środki na allegro bo chyba nie w supermarketach :naughty:

Opublikowano

Ja raz znalazłem w markecie budowlanym Tenzi :kox:

Opublikowano

chłopaki, a jeżeli chodzi o mycie wszystkiego pod maską, jest pełno takich środków do spryskania całości i zlania myjką ciśnieniową, ale czy to jest bezpieczne? szczególnie pytam pod tym kątem, że mam instalację LPG, mogę pryskać tą chemią po całości bez obawy o wszelkie przewody LPG elektrykę i tym podobne rzeczy?

Opublikowano

Zakryj i zaklej te wszystkie elektroniczne podzespoły, komputer, lpg, alternator, rozrusznik, akumulator można wyjąć Do zakrycia dobrze się sprawują worki spożywcze :)

Opublikowano

a czy IronX nadaje się do silników ?

Opublikowano
a gdzie dostanę te środki na allegro bo chyba nie w supermarketach :naughty:

na allegro jest tego od groma

Opublikowano

Ja zawsze byłem silnik Dimerem i było elegancko

Opublikowano

uzywam najczesciej K2 AKRA ...myłem kilka razy swojego diesla , brata diesla, kumpla diesla.. swojego benzyniaka co sezon myje 3 widlaki i nigdy nic nie zakrywałem..wazne jest, zeby umyc silnik jak jest ciepły..wtedy wszystko ladnie szybko wyparuje ..odpalic i cieszyc sie czystościa pod maska

Opublikowano

Castrol bike cleaner wart swojej ceny myłem Audi 80 B4 silnik oraz maskę od środka wszystko było ożygane od oleju z płynem chłodniczym poradził sobie bez problemu, oraz A4 pod maską nie sprawiła mu problemu, nie niszczy plastików, a czyści wspaniale. Wart swojej ceny:wink:

Spryskać, przetrzeć gąbką i spłukać, wysuszyć kompresorem:wink:

Opublikowano

Kilka silników myłem środkiem TENZI TRUCK brązowa etykieta (mocniejszy). Efekt - mistrz!:thumbup1:

Opublikowano

Tenzi Truck i tyle w temacie, Dimer też może być.

Opublikowano
wazne jest, zeby umyc silnik jak jest ciepły..wtedy wszystko ladnie szybko wyparuje ..odpalic i cieszyc sie czystościa pod maska

:facepalm: kolego nie dawaj takich rad bo ktoś może wziąć twoją poradę zbyt dosłownie i będzie problem :decayed::wink:

---------------------------------

U mnie Tenzi Truck można dostać na myjniach bezdotykowych, sprzedawany z automatu.

Opublikowano
  • Autor

właśnie coś z tym ciepłym silnikiem mi nie pasowało:eusathink:

Opublikowano

daj Boże jak będzie ciepły :wink:, gorzej jak będzie miał temperaturę pieca hutniczego :decayed::grin:

Opublikowano
daj Boże jak będzie ciepły :wink:, gorzej jak będzie miał temperaturę pieca hutniczego :decayed::grin:

A co tam, od razu psikać Karcherem na rozgrzanego ślimaka! :polew:

Opublikowano

no tak, przecież tyle się mówi o tym żeby po ostrej jeździe "schłodzić turbinę" :grin::polew: