klakier764 Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Witam Miałem spalony bezpiecznik wymieniłem i zaczęły działać wszystkie spryska ale jeden nawala nie dźwiga sie i nie pryska dla czego jaki powód gdzie szukać usterki poszumcie
klakier764 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Opublikowano 27 Marca 2013 czyli mam rozumiec ze nie ma innego sposobu by obeszło sie bez sc:facepalm:iągania zderzaka
Fido Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Jest.Można to zrobić bez ściągania. Trzeba wymontować lampę i masz dostęp do całego sprysku. Odpinasz przewód doprowadzający płyn, podpinasz inny połączony ze sprężarką. Dmuchasz sprężonym ciśnieniem (tylko na początku małym by dysze w powietrze nie wyleciały) i patrzysz czy się podnoszą i czy pójdzie przez dysze resztka płynu. Tak możesz sprawdzić ich drożność. Jeśli będą drożne i po podpięciu wszystkiego jak było dalej nie będzie się podnosił to znak że pompka już nie daje odpowiedniego ciśnienia. Sprawdź czy w tym który się pierwszy podnosi są obie dysze (być może jedną wydmuchało). U mnie tak było w lewym i prawy nie spryskiwał.
klakier764 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Opublikowano 27 Marca 2013 Tak zrobię jak sie troszkę ociepli bo zmarznę Dziękuję za odpowiedzi Bedzie to zrobione jak opisał to kolega dzieki Ps..jak to zrobię napiszę Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi