Griffe Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Achilles to cleaner/AIO wiec bez problemu mozesz.
pakotomasz Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 No i wczoraj w końcu podziałałem trochę przy lakierze. Umyłem samochód, potem glinkowanie (żółta glinka ValetPro), znowu mycie, na to AG UDC i na koniec FK 1000p Hi-Temp. Usunięcie wszystkich drobnych rysek przy ręcznej polerce, na twardym lakierze Audi jest chyba nie możliwe, ręce jeszcze bolą, ale generalnie z efektu jestem zadowolony:decayed: Lakier prezentuje się bardzo przyzwoicie:wink:
xXPiotrekXx19 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 stosowal ktos z was moze wosk koloryzujacy firmy turtle magik color
Griffe Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Unikaj takich wynalazkow, chyba ze masz stary lakier akrylowy, jednoskladnikowy do tego mocno zniszczony.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 aha a to dlaczego unikac go. a powiedz mi bo mam w garazu wosk tej firmy w butelce tylko pisze turtle metalic jest normalny bezbarwny to czy on moze byc czy tez lepiej nie stosowac lakier mam LZ5L
Lo-buz Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Mam taka nietypowa sprawe, jak zabrac sie za czyszczenie kwasu ktory "wykipił" z akumulatora ? Myslalem aby zrobic wode z kwaskiem cytrynowym i zlac wszystko, ale co pozniej, wypadalo by to czyms zamazac ( pomalowac ? ) farba antykorozyjna. Nie wylecialo duzo ale widze bialy osad i na jednej srubie poczatki rdzy.
Griffe Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Wosk koloryzujacy to nic innego jak wosk z barwnikiem. Po pierwsze nie ma mozliwosci polozenia idealnie rownej i jednolitej warstwy wosku - wiec jego "podbarwienie" miejscami bedzie wieksze a miejscami mniejsze Po drugie lakiery obecnie sa minimum dwuskladnikowe baza czyli kolor, i zabezpieczenie lakierem bezbarwnym nadajacym rowniez polysk. Wiec jakbys mial powiedzmy czarny obrus, nakryl go szklemk i mazal po tym czarna pasta do butow - bedzie lepiej?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 no nie będzie lepiej a to tn co mam w garażu bo stosowałem go do innego auta formy turtle metalic on jest bezbarwny do lakierów metalicznych to on normalnie nadaje sie do audi
Griffe Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Do wszystkiego sie nadaje, zolwie nie sa zle, ot taka budzetowa forma, to ze metalic, to bajer marketingowy i nic poza tym.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 aha no to spoko dzięki za pomoc z tym żeby nie brać koloryzujacego wosku
Rekomendowane odpowiedzi