Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[a4 b5] obniżenie do felg s-line 18"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Stałem się właśnie posiadaczem Audi a4 b5 1.6 AHL Sedan z 1999 roku po lifcie.

Z pierwszych modyfikacji zakupiłem i założyłem felgi s-line 18 cali ale na seryjnym zawieszeniu 1ba(według książki serwisowej) auto dość wysoko stoi co zbytnio nie wygląda ładnie.

I tu mam pytanie: z racji tego że wykosztowałem się na auto itp chciałbym zasięgnąć od forumowiczów informacji jak obniżyć -40mm przód i tył w dość tani i dobry sposób. Na myśl przychodzi mi zakup tylko samych sprężyn bo na gwint to mnie nie stać w tej chwili. Co o tym myślicie? Jakieś sugestie? pozdrawiam

Opublikowano

Skoro docelowo chcesz gwint to wstrzymaj sie troche i kup jakas uzywke, mozna dorwać już od 500zł.

Bez senzu przekladac dwa razy zawieszenie, najpierw na sprężyny potem na gwint

Opublikowano

Uzbieraj kasę na gwint i będzie dobrze :decayed:

Opublikowano
  • Autor

od samego początku myślałem nad gwintem, ale jak już wspomniałem wcześniej przez jakieś 3-4 miesiące nie będzie mnie stać tym bardziej na coś ze średniej i górnej półki.

co byście mi polecili na dzień dzisiejszy?

Opublikowano

Ja kupiłem nowy gwint FK AK STREET i jestem zadowolony, za 1000zł możesz już go kupić. Chyba że coś z wyższej półki to KW, AP, SuperSport ale to już większe koszty. Na dzień dzisiejszy może warto poszukać jakąś używke.

Opublikowano
  • Autor
Ja kupiłem nowy gwint FK AK STREET i jestem zadowolony, za 1000zł możesz już go kupić. Chyba że coś z wyższej półki to KW, AP, SuperSport ale to już większe koszty. Na dzień dzisiejszy może warto poszukać jakąś używke.

właśnie o takim czymś myslałem fk ak street. mozesz powiedziec jak to dokladnie sie sprawuje? czy trzeba jakoś specjalnie to montowac?

Opublikowano

Hmm... sprawuje się tak jak na gwint przystało :decayed: w stosunku ceny do jakości bardzo dobrze. Po obniżeniu auto elegancko trzyma się drogi. Ostry zakręt czy rondo nawet nie zauważysz że przejechałeś :grin:. Montaż bezproblemowy, wyciągasz obecne zawieszenie przekładasz potrzebne elementy do gwintu i montujesz na samochód. Jak masz sprawne ręce to w ciągu jednego dnia powinieneś zrobić. Mi się nie śpieszyło to na spokojnie w dwa dni gwint założyłem .

Opublikowano
  • Autor

jednak stwierdzam że mimo wszystko budżet mi nie pozwala. trzeba będzie wymyslec wersje budżetową żeby zrobić minimum -40/-40 :naughty:

Opublikowano

daj fotki jak wygląda auto na tych felgach. Sam się zastanawiam i tez mam 1BA

Opublikowano
  • Autor

IMAG0114.jpg

tak to wygląda na dzień dzisiejszy.

Wysoko jest nie ma co. Niestety na gwint ciężko będę miał zebrać kasę a chce jakoś szybko zniwelować ten efekt tzw "kozy" :wink: pomóżcie co zrobić ...

Opublikowano

ja mam obecnie 40/40 i 18' :wink: jest ok... ale co gwint to gwint :decayed:

Opublikowano
  • Autor

fakt nic nie zastąpi gwintu ale nie każdego stać na taką przyjemność :wink:

niestety u mnie wydatków na Audi się uzbierało: koszt zakupu auta, wszystkie opłaty, rozrząd, filtry,, oleje itp itd i tak wyszło ładne kilkanaście tysięcy.... a gdzie tu gwint...?

co najlepiej zrobić w mojej sytuacji?:kwasny:

Opublikowano

jak ma być nisko i tanie to kup kit 60/40 :wink: ja mam 40/40 i już jak trafie na koleiny to charatam :kwasny: ale do tej pory wszystkie moje auta były na gwincie i tu predzej czy pozniej tez trafi... wstrzymuje mnie tylko zona która tym tez jezdzi.. i szkoda mi auta :grin:

Opublikowano
  • Autor
jak ma być nisko i tanie to kup kit 60/40 :wink: ja mam 40/40 i już jak trafie na koleiny to charatam :kwasny: ale do tej pory wszystkie moje auta były na gwincie i tu predzej czy pozniej tez trafi... wstrzymuje mnie tylko zona która tym tez jezdzi.. i szkoda mi auta :grin:

kolego mogłbys coś podrzucic konkretnego? bo jeszcze nie jestem zbytnio oblatany w tym temacie :wink:

Opublikowano

w takim razie szukaj sprezyn -40/-40 to bedziesz je mogl załozyc na seryjne amory

Opublikowano
jak ma być nisko i tanie to kup kit 60/40 :wink: ja mam 40/40 i już jak trafie na koleiny to charatam :kwasny: ale do tej pory wszystkie moje auta były na gwincie i tu predzej czy pozniej tez trafi... wstrzymuje mnie tylko zona która tym tez jezdzi.. i szkoda mi auta :grin:[/quotekolego mogłbys coś podrzucic konkretnego? bo jeszcze nie jestem zbytnio oblatany w tym temacie :wink:

Na allegro masz tego trochę :wink:

Opublikowano

No pewnie... :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
No pewnie... :wink:

domyślam się ze szału nie ma :wink: ale różnica bedzie ...

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 12:34 ---------- Poprzedni post napisany 02-04-2013 at 21:56 ----------

witam ponownie. trochę odkopie temat :facepalm:

tak jak pisałem wczesniej chce obnizyć swoja a4 na 18" 225/45, obecnie seryjny zawias 1ba. zmierzyłem odległość miedzy nadkolem a oponą 7cm. Miałem juz kupic sprężyny -40/-40 od MTS ale poczytałem jeszcze forum i czesto są wpisy że na seryjnych amorach 1ba + springi -40 nie jest ciekawie :kwasny:... podobno trzeba wsadzic amortyzator od 1be i dopiero na to springi -40mm?

Opublikowano

ja miałem początkowo z 1ba.. i dla mnie było ok... jak bym przez przypadek nie kupił 1be to pewnie dalej bym jezdził tak... póki gwint by nie wpadł :wink: