Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW e91 LCI 320xDrive - nowy KOvalowóz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Hehehe -biorę właśnie te same 3 auta pod uwagę:polew::thumbup1: XC60 bym wziął, ale automat nieco z d*py wzięty w tym samochodzie jest (z tego, co wiem, to od 2013-2014 mają dawać jakiś 2-sprzęgłowy) i serwis najbliżej we Wrocławiu, gdyby coś padło.

Q5 mnie ciekawiło, bo mamy w sumie u Świtonia 2 auta serwisowane i teraz dojdzie A7 do kolekcji - inaczej jakoś na klienta patrzą, ależ zarówno żonie, jak i mi bardziej podoba się X3:wink: Muszę wycyganić w ASO jakąś jazdę próbną na dłuższej trasie niż przewidywana:naughty:

Opublikowano

Bardzo dobry wybór :kox:

Ma wszystko to czego potrzeba, i wygląda faktycznie na bardzo zadbaną:wink:

Co prawda przydałoby się kilka modów np. M-pak, większe koło.. ale jak masz ją w niedługim czasie opychać to nie widzę sensu robić komuś prezentów.

Zajebi.ście zazdroszczę Ci CIC'a no i x-drive:slina:

Ja już mam dosyć zimy:doh:

Opublikowano

Volvo od połowy roku ma mieć nowy automat, stary spokojnie daje rade ale tylko z silnikiem D5 215 KM

X3 technologicznie wyprzedza Q5 oraz xc60 natomiast wizualnie Volvo jest najładniejsze:naughty: brakuje mu tylko paru dupereli:świateł do jazdy dziennej(led) i lepszego sterowania navi.

Najlepiej przejedz się tymi autami w topowych wersjach wyposażenia, wtedy zobaczysz jak daleko odjechało BMW od konkurencji. Oczywiście X3 też ma wady... ale mniejsze:wink:

Opublikowano
  • Autor

Ano autko jak nówka sztuka było, nie malowane, nie porysowane, wewnątrz zapach nowości - pluł bym sobie w brodę gdybym nie wziął:wink: Przebieg duży, ale autostradowy i nic nie wybite, itp.

Co do modów, to na początku plany były wielkie - miał być M-Pak, kiera i gałka wewnątrz, remap motorowni, większe koło i lekka gleba, ale jak się okazało:

1. xDrive nikt nie chce obniżać, bo k..wa półosie pracują pod innym kątem i sratata:facepalm: - tak jakby w quattro, czy rwd nie pracowały:naughty: Tylko Eibach Pro-Kit, albo jakieś H&R - nic więcej nie ma.

2. Koło kupiłem, ale do codziennego użytku, więc 17x8" Styling 285 + oponki GY Assymetric 2 225/45

http://img.photobucket.com/albums/v339/MrSelected/cosyservlet.jpg

Mają fajną wklęsłość i jak dla mnie najładniejsze (nie sportowe) 17" do e90/91 LCI, tylko nie wiem, czy je zakładać w ogóle, skoro chcę auto sprzedać:grin:

3. M-Pakiet darowałem, zarówno wewnętrzny, jak i zewnętrzny, bo nie mam zamiaru komuś robić aż tak drogich prezentów:wink:

4. Soft mnie cały czas kusi, ale to się zobaczy, jak będzie wyglądała sytuacja ze sprzedażą - jak będę musiał założyć koło letnie, to i soft pewnie wpadnie..

Chcę sprzedać i kupić coś z automatem, bo dopóki nie kupimy czegoś żonie, to mamy jedno auto, a moja Pani manualem nie chce jeździć, bo od 10 lat śmiga automatami. Poza tym cały czas marudzi, że ją będę strofował i nie wsiadła jeszcze w BMW za kółko:polew: Do tego mam "męskie" wspomaganie - dla mnie super czucie, ale obawiam się, że kobiecie może być za ciężko podczas parkowania w mieście, gdzie dodatkowo dochodzi machanie lewarkiem.

Co do samego CIC'a to fajna sprawa - inna bajka niż CCC i mega szybkie. O xDrive'ie nie wspominam, bo nawet na średniakach oponach zapalić kontrolę trakcji to sztuka - włączanie się do ruchu i szybkie zjazdy to bajka. Moje pierwsze AWD i jestem bardzo zadowolony :thumbup1: Żeby nie było kolorowo, to, jako, że jest to elektronika, to nieraz, przy pojawianiu się podsterowności, przyhamowanie ślizgającego się koła przez el. kagańce powoduje pogłębienie zjawiska uciekania przodu.

Tomek - to jednak RWD nie jest takie super w zimie??:naughty:

Opublikowano

z zewnatrz jak najbardziej ok ale srodek do mnie nigdy w bmw nie przemawial i tak juz chyba zostanie

zycze Ci aby sluzyla dlugie lata bezawaryjnie

Opublikowano

Mariusz - Nigdy nie powiedziałem że RWD jest w zimie super. Jeżdżę już trzecią zimę moją e60 i nigdy jeszcze nikt mnie nie musiał z nikąd wyciągać, zawsze dawałem sobie radę sam. Jednak RWD ogranicza niekiedy wjazd tam gdzie wjechałbyś spokojnie FWD nie wspominając o AWD. Jak już kiedyś pisałem w swoim temacie, wjeżdżając na jakiś grubo zaśnieżony parking/zatoczkę itp. musisz się 30razy zastanowić czy dasz radę wyjechać. Dochodzi do tego jeszcze kwestia śniegu - po świeżym suchym puchu jeździ się spoko, natomiast po takim mokrym i ciężkim jaki mamy teraz jest niezbyt wesoło. U mnie dochodzi jeszcze kwestia sportowego dostosowania podwozia które jest chyba 20 albo 30mm niższe od serii i gdzie większość osobówek przejeżdża na lajcie np. w koleinach, ja trę równo spodem - a nie daj Bóg się jeszcze przywiesić - co zdarzyło mi się kilka dni temu na własnym podwórku:grin:

Opublikowano
  • Autor
z zewnatrz jak najbardziej ok ale srodek do mnie nigdy w bmw nie przemawial i tak juz chyba zostanie

zycze Ci aby sluzyla dlugie lata bezawaryjnie

No ja Ci takich rzeczy nie życzę :naughty: - auto do sprzedania o ile znajdzie się zainteresowany:wink: Co do środka, to do mnie też nie przemawiał, dopóki nie siadłem pierwszy raz w e46 i nie przekonałem się naocznie, że jest bardzo ok. W e91 również, tylko jak pisałem wyżej, to auto strasznie traci na zdjęciach i nie jest tak kolorowe i wypchane pierdołami, jak w Audi.

Ja się jakoś szybko przestawiłem, ale jak się patrzy na A4B8 i wiszące wskazówki, to ma się wrażenie, że jest świeższe o epokę:kwasny: Wszystko jednak jest bardzo ergonomiczne i pod ręką - mi jakoś przypasowało od razu i nie miałem problemów po przesiadce z B6.

---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 12:44 ----------

Właśnie zauważyłem jedną ciekawą rzecz w BMW (odnośnie wypowiedzi skovroon'a) - jak wsadzam córcię do samochodu, to czasem potrafię zaczepić czubkiem buta o spód progu, co mi się nie zdarzyło nigdy w A4B6 obniżonym o 40mm:naughty:

Wynikało by z tego, że BMW jest znacznie niżej posadzone, nawet mimo mojego wysokiego, koziego (podwyższonego) zawieszenia przy xDrive - jak będzie pogoda to muszę zmierzyć z ciekawości ile jest prześwitu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mariusz wiadomo co z autem ?

Czytałem na bmw-klub.pl:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Niestety żadnych wieści - Policja prowadzi śledztwo po swojemu, ale mija praktycznie drugi tydzień i nic - raczej cudów się nie spodziewam :facepalm: 2 miesiące przepisowo mają na śledztwo, więc jestem w czarnej d*pie:kwasny:

Opublikowano

ukradli? :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

No niestety - 05.04. i to sku....le na bezczelnego po 5 rano:doh:spod okien, jak ludzie do pracy wyjeżdżają....

Się nacieszyłem aż pół roku samochodem i teraz ani auta, ani pieniędzy....

Opublikowano

o kur.. współczuję, masakra co to się dzieje w tym kraju :kwasny::facepalm:

Opublikowano

co za szkoda to ... sa zeby lapy im pousychaly sam myslalem o xdrive jak tam z tym napedem daje rade w zimie

?

Opublikowano

Auto Casco jest ?

Opublikowano
Auto Casco jest ?

oby...:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
co za szkoda to ... sa zeby lapy im pousychaly sam myslalem o zdrive jak tam z tym napedem daje rade w zimie

?

xDrive naprawdę świetnie się spisywał na lodzie, śniegu, czy błocie pośniegowym - u mnie była już najnowsza generacja, w której jest możliwe przeniesienie nawet 100% na jedno koło.

Niestety nie mam porównania z RWD, bo nie miałem okazji jeździć e90/91 z tylnym napędem - na pewno na plus możliwość szybkiego startu, czy włączenia się do ruchu w gorszych warunkach:banan:

Z tego, co zdążyłem zauważyć, to przez 4x4 auto jest nieco pod-sterowne, np na 90st. zakrętach osiedlowych uliczek, gdzie pod cienką warstwą śniegu jest ostry lód - w normalnej eksploatacji sprawował się świetnie:thumbup1:

Nie wiem niestety, jakie generuje koszty, jeśli coś padnie (bo to elektronika), bo miałem autko w idealnym stanie - niemniej jednak problemem może być bardzo mała ilość zamienników, czy akcesoriów do tego napędu (sprężyny obniżające, itp.), jeśli ktoś chce się bawić w przeróbki.

Na zagranicznych forach widziałem jednak, że wsadzają chociażby Pro-Kit od RWD i nic się nie dzieje.

---------- Post dopisany at 13:05 ---------- Poprzedni post napisany at 13:03 ----------

Auto Casco jest ?

Nie widzę opcji posiadania auta bez AC w dzisiejszych czasach :wallbash:- za dużo jest nierobów starających się wyrwać komuś ciężko zarabiane pieniądze. Niestety, trafiło również na mnie:doh:

Opublikowano

Całe szczęście że masz AC

Ale i tak jesteś odważny że parkujesz w nocy na ulicy.:naughty:

Opublikowano

A gdzie ma parkować?? Za drutem kolczastym??

Opublikowano
  • Autor

Widzisz - tylko, że ja parkuję na prywatnym miejscu, centralnie pod oknami mieszkania i w dodatku samochód jest zabezpieczony z tyłu blokadą parkingową:kwasny: Niestety nie mam garażu, czy domku, w którym auto zamknę na posesji, itp.

Zresztą chyba i to niewiele by dało, bo na policji dowiedziałem się, że to ostatnimi czasy jakaś plaga jest kradzieży BMW - pewnie wypuścili jakąś grupę z ciupy i się chcą odkuć:facepalm: BMW X6 zabezpieczone we wszystko co się da, włącznie z GPS wyprowadzili niedawno z zamkniętego podwórka prywatnej posesji i odjechali, bez najmniejszego szumu i problemu:doh:

Moja pewnie poszła jak po wazelinie.....

Opublikowano

Blokadę przecieli czy jakoś ominęli ?