Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Caga +turbo Caha Bezpieczne Nm i Km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bezpieczne Nm i Km po programie aby wykluczyć problemy ze sprzegłem dwumasem itd.

Jakie najlepsze bezpieczne parametry ? :eusathink:Wiadomo apetyt zawsze rosnie ,tylko jest zawsze jakies ale !

Opublikowano

Jakis wykres jak to wyglada ?

Opublikowano

Jest specjalny dział z wykresami :whistling:

Opublikowano

Jest specjalny dział z wykresami :whistling:

Tak jest tylko takiego wykresu nie ma :kwasny:

Opublikowano

:kwasny: Chyba sie nie rozumiemy podajesz 200 Km 400Nm a wykresy powyżej 200 Km i 400Nm

Wyżej to ja mam .

[b8 CAG] Mr Motors Warszawa

Opublikowano

Miałem ci podać dokładnie na tacy co do dwóch miejsc po przecinku Czy jak ? Różnica 3 KM robi dla ciebie różnice...starczy tego dobrego ...powodzenia

Opublikowano

Spokojnie nie ma sie co denerwować w mocy są rzeczywiście małe różnice, natomiast w Nm dość znaczne co przekłada sie na podzespoły i ich żywotność.

Podsumowując nie mamy jednoznacznej odpowiedzi odnośnie optymalnych parametrów dla tych silników ,dziekuje kolego dziadek . :hi:

Opublikowano

nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi, wszystko zalezy od stanu silnika i podzespołow

i tak na prawde tylko hamownia może to obnazyc

temat sprzegła i dmumasu tez jest płynny, jednemu sie wysra, innemu nie, itd itp

Opublikowano

ogolnie przyjeło sie ze taki bezpieczny setup dla 1.9 i 2.0 TDi to 200 i 400:wink:

Opublikowano

mysle, ze "wykluczyć problemy ze sprzegłem dwumasem" nie da sie da nawet dla auta 100% seryjnego

Pozdrawiam,

Przemek