wojci Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Przy gaszeniu silnika ostatnio słychać jakby dźwięk "gaszonego" silnik odrzutowego Dźwięk jak na filmiku: a no i słychać to także przy pracującym zimnym silniku ale nie zawsze słychać to pomiędzy 2 a 7 sekundą a później po odpaleniu silnika jakby suszarka do włosów i jeszcze jeden bardziej do odsłuchania od 12 sekundy
Łukasz13 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To brzmi jak pompa SAI, buczy tylko jak jest cieplej po odpaleniu nierozgrzanego silnika tak?
wojci Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 tak zazwyczaj przy zimnym silniku. Czyli mówisz o pompie powietrza wtórnego. U mnie ta pompa jest pod silnikiem a nie mam osłony pod silnikiem. Do weekendu nic się nie działo pierwszy raz usłyszałem to w sobotę, mogłem ją uszkodzić jakoś, że tak głośno chodzi??
Łukasz13 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ona tak chodzi jak odkurzacz:wink: jest ok
wojci Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 jakoś wcześniej tego nigdy nie słyszałem miałem ten silnik też w a4 i też tam nic nie słyszałem takiego. czytając wątki na ten temat na Leonie to piszą że jeśli tak głośno słychać to pompa jest rozszczelniona
Łukasz13 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Nie wiem, nie w każdej a4 jest SAI, Jak jest temp. poniżej zera to się nie włancza, nie wiem jak długo masz to auto, gdyby coś się rozszczelniło to wywali bład od SAI.
wojci Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 błędu nie ma a auto mam od 11 m-cy muszę pod auto wejść do w sobotę zmagałem się z zaspami i nie wiem czy może coś mi się tam nie rozłączyło
Rekomendowane odpowiedzi