Osta Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Ciekawe o ile przyciemni. Bo trochę mi się pomyliło. Jednak mam ciemniejsze wnętrze (szary kokpit i inne mniejsze elementy) a fotele są jaśniejsze (wpadające w kremowy kolor)
TOM3K Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 kup tester i zobacz czy Ci będzie odpowiadać kosztuje koło 20 zł. A w razie czego na pewno znajdzie się ktoś chętny żeby odkupić.
Osta Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Nawet nie wiedziałem, że jest tester. Zamówiłem. Jak nie będzie mi pasować to będę pisał. Może komuś sprzedam W każdym bądź razie dzięki za pomoc Jutro zabieram się za czyszczenie wnętrza samochodu. Nie chciałbym nic uszkodzić tym APC Nielsen Cyclone. Czytałem o tym w internecie i dalej nie uzyskałem odpowiedzi ;/ Każdy to inaczej rozcieńcza. Korzystałbym z dozownika po płynie do szyb (spryskiwacz). APC służyłoby mi do wycierania kurzu na kokpicie, zegarach, tam gdzie są przyciski od sterowania mmi (panel środkowy), klimatorniku i drzwi. Czy wystarczy po prostu rozcieńczyć ten APC w skali 1:50 i powinno być dobrze czy przy lakierowanych elementach np (klimatornik, panel środkowy) rozrobić w skali 1:100? Tak jak jest w tym opisie? http://allegro.pl/nielsen-cyclone-apc-uniwersalny-i-skuteczny-1l-24h-i6107283514.html Po APC będę nakładał Poorboys Natural look Dlatego mam chyba z tym problem bo w 16 letnim samochodzie zawsze przecierałem kurz i brud mokrą szmatką a potem leciał plak Edytowane 23 Lipca 2016 przez Osta
pezet202 Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Polecam poorboys natural look
Osta Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Który pędzel polecacie do usuwania brudu za pomocą APC? Bo ściereczka to chyba słaba opcja? Myślałem żeby robić to w ten sposób: 1. Pędzel + APC 2. Przetarcie mokrą mikrofibrą 3. Poczekać aż wyschnie 4. Nałożenie za pomocą mikrofibry Poorboys Natural Look
TOM3K Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Każdy pędzelek będzie dobry byleby nie gubił włosia ValetPro albo ADBL. Mokrą to może nie, ale wilgotną mikrofibrą jak najbardziej możesz zbierać brud.
Osta Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 No właśnie chodziło mi o wilgotną, dzięki
tomekxp2 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam, poczytałem forum i znalazłem dwa środki. Który lepszy do foteli s-line, boczki skóra, środek materiał. 1. Gliptone full zestaw 2. Colourlock zestaw.
TOM3K Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Z colourlock będziesz zadowolony jak nie jest mocno zabrudzone to kup wersje soft. co prawda na skórach volvo ale tu też się spisza
Osta Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Każdy pędzelek będzie dobry byleby nie gubił włosia ValetPro albo ADBL. Mokrą to może nie, ale wilgotną mikrofibrą jak najbardziej możesz zbierać brud. Ten będzie dobry jak sądzisz? http://showcarshine.pl/specjalne/2693-adbl-round-detailing-brush-16-wiekszy.html Bo tutaj jest ich trochę więcej. Ciekawe czy APC 1:10 nie rozpuści tego włosia? http://showcarshine.pl/34-specjalne Dużo zabawy jest z takim pędzelkiem? Nie lepiej popryskać plastiki tym apc i przetrzeć mikrofibrą a pędzelkiem tylko trudno dostępne miejsca? @Jaką mikrofibrę polecacie z tej stronki do Poorboys Look Natural? Bo mam jakąś za 6zł ale gubi materiał i kuleczki zostają na plastikach Edytowane 29 Listopada 2016 przez Osta
Samsung19 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Polecam poorboys natural look Potwierdzam mega siada i wygląda Każdy pędzelek będzie dobry byleby nie gubił włosia ValetPro albo ADBL. Mokrą to może nie, ale wilgotną mikrofibrą jak najbardziej możesz zbierać brud. Ten będzie dobry jak sądzisz?http://showcarshine.pl/specjalne/2693-adbl-round-detailing-brush-16-wiekszy.html Bo tutaj jest ich trochę więcej. Ciekawe czy APC 1:10 nie rozpuści tego włosia? http://showcarshine.pl/34-specjalne Dużo zabawy jest z takim pędzelkiem? Nie lepiej popryskać plastiki tym apc i przetrzeć mikrofibrą a pędzelkiem tylko trudno dostępne miejsca? @Jaką mikrofibrę polecacie z tej stronki do Poorboys Look Natural? Bo mam jakąś za 6zł ale gubi materiał i kuleczki zostają na plastikach Siema używam pędzelek z firmy valetpro i Adbl polecam używam APC non stop i jest okej mam też na sprzedaż. Mikrofibry jedna jest Na sucho a jedna na mokro )
soda95 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam ja bym polecił środek marki TENZI KOK świetny środek bardzo ładnie nabłyszcza a cena tez okej około 20 zł za 500 ml. Środek sprawdzony używany na myjniach
A4CCH Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Nawet nie wiedziałem, że jest tester. Zamówiłem. Jak nie będzie mi pasować to będę pisał. Może komuś sprzedam W każdym bądź razie dzięki za pomoc Jutro zabieram się za czyszczenie wnętrza samochodu. Nie chciałbym nic uszkodzić tym APC Nielsen Cyclone. Czytałem o tym w internecie i dalej nie uzyskałem odpowiedzi ;/ Każdy to inaczej rozcieńcza. Korzystałbym z dozownika po płynie do szyb (spryskiwacz). APC służyłoby mi do wycierania kurzu na kokpicie, zegarach, tam gdzie są przyciski od sterowania mmi (panel środkowy), klimatorniku i drzwi. Czy wystarczy po prostu rozcieńczyć ten APC w skali 1:50 i powinno być dobrze czy przy lakierowanych elementach np (klimatornik, panel środkowy) rozrobić w skali 1:100? Tak jak jest w tym opisie? http://allegro.pl/nielsen-cyclone-apc-uniwersalny-i-skuteczny-1l-24h-i6107283514.html Po APC będę nakładał Poorboys Natural look Dlatego mam chyba z tym problem bo w 16 letnim samochodzie zawsze przecierałem kurz i brud mokrą szmatką a potem leciał plak Też mnie to zastanawia, nie zetrze mi to w b5 napisów lub tej "gumy" na przyciskach, jak to rozrobić, dokładnie to samo APC co kolega oraz dresing
TOM3K Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 jeśli do takiego pezecierania kurzu a nie czyszczenia plastików możesz sobie zrobić takie stężenie. Ja czyszcząc wcześniej APC od SG jak i teraz od ADBL robie 1:6 na normalnych plastikach i 1:10 przy klimatroniku czy innych delikatniejszych elementach
A4CCH Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Czytałem też że trochę z tym dawkowaniem przesadzili (producent), niby 1:20 jest bezpieczne, tylko nie wiem czy do tych napisów i tej "gumy" również ... A bym nie chciał narobić sobie bałaganu Edytowane 14 Grudnia 2016 przez A4CCH
TOM3K Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Nie powinno być żadnych problemów 1:50 to prawie sama woda , więc mówie do przetarcia kurzu może być. 1:20 problemów też nie powinien powodować
Osta Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja rozrabiam 1:10 i jest wszystko ok. Myślę że to taki kompromis pomiędzy plastikami a np panelem klimatronika
TOM3K Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 druga sprawa to to czym będziesz czyścić. Bo jeśli weźmiesz miękki pędzelek to ok a jak weźmiesz jakąś twarda szczotkę np do czyszczenia skóry to gorzej (mowie tu o klimatroniku przyciskach itp)
A4CCH Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Nie, miękki pędzelek Czyli 1:20 spokojnie na klimatronik i radio można zapodać. A stosował ktoś z Was wyżej wymieniony środek ?
Rekomendowane odpowiedzi