Gość Lokiszta Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam od dłuższego czasu mam problem z słabo działającym pilotem trzeba kilkakrotnie nacisnąć,żeby drzwi się otwarły lub zamknęły.Wymieniłem baterie w obydwu kluczykach ale nic się nie poprawiło.Czy mogę cokolwiek zrobić sam,żeby sprawdzić co jest przyczyną dodam,że auto mam 2 lata i na początku wszystko było w porządku problem jakby z czasem się pogarsza. ---------- Post dopisany at 19:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:05 ---------- Jakby była słaba komunikacja między pilotem a modułem czy centralką.Poza tym wszystko działa poprawnie wszystkie drzwi i klapka zamykają się i otweraja normalnie jedynie np.zamykanie szyby z pilota jest kłopotliwe bo trzeba czasem naciskać z kilkanaście razy. ---------- Post dopisany at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany at 19:06 ---------- no standard dzięki bardzo
Bromchit Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Napisz czy dzieje się tak bez względu na to w którym miejscu stoisz, np. bliżej, dalej, przód, tył samochodu. Może masz po prostu problem z zasięgiem, poruszany w wątku poniżej: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/zasieg-pilota-259775/
Gość Lokiszta Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 tak nie ma znaczenia czy jestem 1metr od auta czy 10 trzeba zawsze kilkakrotnie nacisnąć według tego tematu wyżej to gdzie w końcu znajduje się ten wzmacniacz nad tylną szybą
greg2505 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 wzmacniacz antenowy - sedan nad tylną szybą , avant w lewym boczku bagażnika
Gość Lokiszta Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 witam byłem dziś na komputerze i wyszło tak bark komunikacji z drzwiami kierowcy diagnosta powiedział,że nie zaświeca się dioda sygnalizująca zamknięcie drzwi oraz brak komunikacji z syreną alarm się załącza ale nie ma sygnału powiedział mi też właśnie,że nie ma tam czegoś takiego jak wzmacniacz antenowy tylko komunikacja z modułem,który może być zalany.I tyle pytanie dlaczego nie świeci się dioda.Przewody mam na nowo zrobione wywaloną kostkę i wszystkop na nowo zrobione czy może to byc wina jakiegoś niepołączonego przewodu.Do diody idą dwa przewody a może sama dioda padła. ---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:10 ---------- dodatkowo jak się otwiera bagażnik z kluczyka trzeba nacisnąć z 400 razy aby coś zaskoczyło.Do pory zaskoczenia cisza nie załącza się wcale siłownik ani nic nie słuchać.
greg2505 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 żeby otworzyć bagażnik musisz wcisnąć i przytrzymać chwilę środkowy guzik pilota,po szybkim kliknięciu nie otworzy się
Gość Lokiszta Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 he he o tym nie wiedziałem ale myślę,że i tak będzie problem ---------- Post dopisany at 23:28 ---------- Poprzedni post napisany at 23:25 ---------- można na vagu sprawdzić czy piloty działają prawidłowo może problem z pilotami jest dziś się bawiłem i drzwi się otwierają z 20 metrów a czasami trzeba naciskać długo, czasami jedne kliknięcie a czasami stoję obok niego i klikam i za którymś tam razem się otworzy ---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ---------- mam dostęp do innego pilota można coś zamienić,żeby sprawdzić czy to pilot ---------- Post dopisany 05-04-2013 at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany 04-04-2013 at 23:42 ---------- może trzeba je na nowo zakodować jeśli jest ktoś z okolic Zabrza i ma vaga to che tnie postawie mu piwo
Rekomendowane odpowiedzi