Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dołożenie czujników parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy ktoś z Was montował czujniki parkowania w b8?

Myślałem o zakupie czujników Valeo:

ORYGINALNE CZUJNIKI PARKOWANIA FIRMY VALEO NA TYŁ (3080806958) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy trzeba demontować cały zderzak z tyłu czy może jest jakieś inne dojście żeby to podłączyć? Druga kwestia czy jeśli zderzak nie ma ori zamontowanych czujników to na odwrocie zderzaka są zaznaczone miejsca odwiertu?

Pozdrawiam!

Opublikowano

A czemu nie chcesz ORI załozyć ?

Opublikowano

Póki co wszystko co mialem poszło na zakup samochodu a ori pewnie $$$ kosztuje :)

Opublikowano

Ale podobno najmniej się psują...masz jakieś inne pomysły? Zależy mi tylko na czujniku z buzzerem - żadnych wyświetlaczy itp nie potrzebuje...na upartego w ogóle nie potrzebuje ale lepiej żeby były. Teraz jeżdżę passkiem b6 w kombi i też nie mam...

Opublikowano

To jestem najtańsza alternatywa :wink:

Jakbyś załozył ORI to byś tez miał wizualizacje na ekranie , koszt okolo 500 PLN

Opublikowano

Hmmmm - moje wersja nie ma póki co kolorowego wyświetlacza ale...najpierw chcę wstawić sobie concerta z wyświetlaczem a później hmm....wstrzymam się może faktycznie z tymi czujnikami a jak coś odłożę, to zainstaluje wówczas ori...

Opublikowano
Hmmmm - moje wersja nie ma póki co kolorowego wyświetlacza ale...najpierw chcę wstawić sobie concerta z wyświetlaczem a później hmm....wstrzymam się może faktycznie z tymi czujnikami a jak coś odłożę, to zainstaluje wówczas ori...

Najlepsza opcja poczekaj dozbieraj i rób ori, mój tata się skusił na takie zamienniki i teraz zawsze jak wsiada do mnie do auta a ja wbijam wsteczny i włącza się wizualizacja to pada pytanie:

" A da radę u mnie takie coś zrobić":grin::grin::grin::grin:

Opublikowano

Ale żeby mieć wizualizacje musi mieć też z przodu czujniki tak ?

Opublikowano

Można też zrobić wizualizację gdy się ma sam tył trzeba mieć tylko odpowiedni sterownik 4 kanałowy, który obsłuży taką opcję:wink:

Opublikowano

Jak mam sprawdzić jaki mam sterownik ? mam tylko na tył i zaciekawiła mnie wizualizacja:)

Opublikowano

Albo kompem odczytujesz numer sterownika lub sprawdzic go w bagazniku po prawej stronie (boczna osłona) .

Co do kodowania wszystko opisane jest na FORUM wystarczy tylko poszukac :wink: