Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Szukałem czy nie było już to wałkowane ale w zasadzie nie znalazłem odpowiedzi na moje ptanie. Otóż potrzebuję dolać trochę oleju do skrzyni i nie mam pojęcia jaki mam już zalany. Co radzicie? Może wymienić zupełnie na nowy a nie bawić się w dolewki? Jaki zaleca fabryka olej? Pozdrawiam
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Kaziu_Wichura, 75W90 w sensie, że mogę bez problemu taki dolać czy wymienić na taki?
Pikuś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Kaziu_Wichura, taki jes stosowany fabrycznie i zalecany. Nie wiem jakiej firmy olej byl zalany w fabryce moze castrol. Wymien nie zaszkodzi.
adadur Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 w manualu 75W90 i tu nie ma zbytniej filozofi w olejach, kup markowy jakiś
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 a jeśliby dolał, zakładając, że kupię dobrej firmy, do mojego starego to co się może stać złego? czy w takiej sytuacji wymienić lepiej?
Gość Murzyn Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 a jeśliby dolał, zakładając, że kupię dobrej firmy, do mojego starego to co się może stać złego? czy w takiej sytuacji wymienić lepiej? kaziu no daj luz...kilka groszy ci szkoda?? Nowej oliwy raczej sie nie miesza ze zuzyta, pozatym nie wiesz co bylo wlane...przeciez to grosze jakies kosztuje (nie pamietam ale u siebie tez wymienialem...hehe bo durny mechanik zamiast zlac z silnika wylal ze skrzyni...eh co za glupota)
Gość zdeniu Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Kaziu_Wichura, Castrol, Texaco koło 40zł za litr do Ciebie wchodzi 2,25l durny mechanik zamiast zlac z silnika wylal ze skrzyni...eh co za glupota gdzie Ty jeździsz :?: do stodoły czy warsztatu :mrgreen:
Gość Murzyn Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 hihi...cos renomowany warsztat cieszacy sie nienaganna opinia...no ale co zrobic....wole nie myslec co by bylo gdybym nie popatrzyl co wylewa i pojechal ... w skrzyni 0 w silniku 10l :shock:
bialy4 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Też mi się wydaję że nie warto się bawić w dolewki lepiej zmienić.Podobno dobry jest MOTUL. http://www.allegro.pl/item148397958_olej_przekladniowy_motul_motyl_gear_1_l.html Choć ja w poprzednim aucie wlałem MOBIL i nie narzekałem.
Gość rob Opublikowano 13 Grudnia 2006 Opublikowano 13 Grudnia 2006 tak jak koledzy piszą, zalej nowym
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 13 Grudnia 2006 Opublikowano 13 Grudnia 2006 a jeśliby dolał, zakładając, że kupię dobrej firmy, do mojego starego to co się może stać złego? czy w takiej sytuacji wymienić lepiej? kaziu no daj luz...kilka groszy ci szkoda?? Nowej oliwy raczej sie nie miesza ze zuzyta, pozatym nie wiesz co bylo wlane...przeciez to grosze jakies kosztuje (nie pamietam ale u siebie tez wymienialem...hehe bo durny mechanik zamiast zlac z silnika wylal ze skrzyni...eh co za glupota) nie chodzi mi tu absolutnie o kasę po prostu upewniam się co zrobić żeby było najlepiej. Jedni mówią, że w ogóle się nie wymienia inni gadają, że pomoże, sami wiecie o czym mówię. W poniedziałek jadę zalać nowy
Rekomendowane odpowiedzi