Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opryskiwacz/Pianownica - jakiej używacie ? Jaka poj. aby była praktyczna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam podobna Myjka wysokociśnieniowa ale posiadam osobny zbiornik na płyn i tylko wystarczy nastawic lance na niskie cisnienie i włozyc wezy do zbiorniczka i leci piana :grin: jakich używacie środków do spryskiwacza ?

Opublikowano

Do jakiego spryskiwacza jakis srodkow, mozesz jasniej?

Opublikowano
Ja mam podobna Myjka wysokociśnieniowa ale posiadam osobny zbiornik na płyn i tylko wystarczy nastawic lance na niskie cisnienie i włozyc wezy do zbiorniczka i leci piana :grin: jakich używacie środków do spryskiwacza ?

Przepuszczanie chemii przez myjke w ten sposób skraca jej żywotność. Dlatego stosuje sie pianownice zamiast lancy .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy stosowanie pianownic na stacjach jest dozwolone?

tzn z tego co wiem to srednio, ale jak reakcja obslugi ?

gonia, sa problemy, czy tak jak to zazwyczaj bywa, nie ma reguly?

Opublikowano

jak zobaczą że używasz własny sprzęt to mogą wywalić. kumpla kiedyś wyrzucili jak miał całe auto w pianie. ale to zależy czy jest obsługa czy nie

Opublikowano

no nie ukrywam, takiej wlasnie odpowiedzi sie spodziewalem .....

czasem jak rekawice wyciagam i zaczynam myc to juz warcza

a osuszanie recznikiem - tu juz nie przeginam, wyjezdzam mokry spod dachu i bawie sie juz z boku

Opublikowano

jak używasz swojego sprzętu to po prostu oni mniej zarabiają więc normalne że Cię wywalą. trzeba szukać takich myjek gdzie nie ma obsługi i jeździć wieczorami

Opublikowano

ja tak robię,że jadę wieczorem i spokojnie sobie myję po swojemu nikomu nie blokując miejscówki , a i obsługa nie warczy bo ich już nie ma o tej porze:wink:

Opublikowano
Dobra piana plus odpowiedni sprzet (uzywam tanszej 2litrowej epoca) i piana jest ok

Mam dwulitrową pianownicę EPOCA 2l i filce od Glorii. Póki co włożyłem 2 filce. Używam piany shiny garage fruit snow foam neutral ph. Czy mógłbym Cie prosić o informację jakie są Twoje doświadczenia jeżeli chodzi o liczbę filców i ile sztuk stosujesz? :wink:

Opublikowano

Roznie to wychodzi, przewaznie 3 zdarza sie jednak 2 a czasem 4. Zalezy od piany, ewentualnych domieszek do niej i wody.

Pamietaj, ze zastosowanie cieplej ale nie goracej wody, da lepsze efekty.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :hi:

Opublikowano

tak jak Griffe napisał, musisz sobie dopracować odpowiednie stężenie , ja jadę przerobionym marolexem, piana do niedawna Magi , teraz SG fruit snow , 3 filce od Glorii i jest elegancka piana ,40ml piany na 1 litr wody

Opublikowano

Pawel

podpowiedz amatorowi, bo juz mnie tu trafia od szukania w guglach

czy kupno pianownicy i odpowiedniego srodka spowoduje ze auto w zasadzie bedzie sie mylo totalnie bezdotykowo?

wtedy juz nie trzeba leciec rekawica itd itp?

czy jest to tylko pre-wash, a zabawa pozniej i tak musi nastapic z szamponem ?

bede zobowiazany za clarification sprawy....

Opublikowano

Piana to tylko pre-wash ,choć czasami wystarczy przelecieć po pianowaniu wodą i jest elegancko, ale to zależy od stopnia zabrudzenia , ja zawsze lecę rekawicą , na KA jest test po pianowaniu i potem jakimś programem na bezdotyku ,fibra po tym zabiegu czysta ale i stopień zabrudzenia pewnie nie był zbyt mocny:wink:

Opublikowano

no przyznam ze caly czas zadaje sobie pytanie - jak mozna cos umyc tego czegos nie dotykajac?

no toc chyba nie da sie, co nie?

Opublikowano

Kali S4 ma sporo racji, ale nie do konca:wink:

Pianownica i DOBRA aktywna piana typu Autobrite Magifoam to PREWASH, ktory ma za zadanie zdjac brud, nie poradzi sobie z tzw filmem, sa to jednak tak drobne czastki nalotu, ze ma wiekszej obawy o porysowanie lakieru podczas normalnego mycia *oczywiscie wg zachowania zasad 2wiadra itp.

Po pelnym zabiegu czyli mycie, dekontaminacja, glinka, cleaner i lsp *Lst Step Protection, czyszczenie w postaci w/w prewasch i silny strumien oplukania zalatwia sprawe. Ile razy sie da? Ciezko odpowiedziec, poniewaz zalezy od aury, przebiegu, pory roku jak i samego lsp - w lecie kilka razy spokojnie, zima pewnie raz, czy dwa.

Reasumujac znaczenie poza zabrudzeniem ma stan lakieru i jakosc oraz swiezosc lsp

Opublikowano
Kali S4 ........... lsp

:zemdlal::zemdlal::zemdlal:

tylko to mi pozostaje ........

Opublikowano

Pany mam Marolexa i troszkę mnie denerwuje uchodzące ciśnienie przez zawór upustowy. Coś nie tak jest z nią?

Opublikowano

No u mnie też gubi ciśnienie, właśnie szukałem gdzie się tu podpiąć...pomóżcie :facepalm: