Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jeżeli chce wymienić kiere czteroramienną z MF przed liftem na kiere 3 ramienną też przed liftem i też z MF to jest ona całkowicie P&P? I czy poduszka z mojej czteroramiennej będzie pasować do trzyramiennej? Aha no i czy trzeba coś kodować.

Edytowane przez Grohu

Opublikowano
  • Autor

A jeżeli chce wymienić kiere czteroramienną z MF przed liftem na kiere 3 ramienną też przed liftem i też z MF to jest ona całkowicie P&P?

Oprócz kiery trzeba jeszcze poduszke zmienic :) ( inny kształt)

czy poduszka z mojej czteroramiennej będzie pasować do trzyramiennej?

Nie pasuje

Aha no i czy trzeba coś kodować.

Nic nie trzeba kodowac

Opublikowano

Dziękuje bardzo bo mam do wyboru poliftową z poduchą i przed liftem z poduchą i nie wiem, która będzie lepiej pasować :)

Wrclaguna, skoro ja mam już MF to patrząc na twój poradnik z pierwszego posta to nie muszę ściągać osłon i wyjmować manetek od kierunków itp tylko po prostu wyjąć poduszkę, kierownice i założyć nową i to wszystko dobrze myśle?

Edytowane przez Grohu

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad wymianą lub obszyciem kierownicy - znalazłem taka, która mi się podoba ale zastanawiam się czy poduszka będzie pasowała do mojego auta?

moja aktualna kierownica

https://drive.google.com/open?id=0BynxgP3R1-6rNHpYTjFqbUw4RHR0MFFYUWNnSWhHeU9BTGJj

a na tą chcę zmienić

https://drive.google.com/open?id=0BynxgP3R1-6rckRFc2VDczdZNkU

Edytowane przez Joel52

Opublikowano

Poważnie?

W ostatnich kilku postach jest odpowiedź :facepalm:

Opublikowano

Witam wszystkich w temacie kierownic :)

Czy jest ktos kto wymienił kierownice przed liftowa na poliftowa bez wymiany tej malej wiazki w kierownicy??

Stwierdziłem ze jezeli przełoze ze starej kiery kostke od multifunkcji do nowej aby udala sie ja wpiac w stara wiazke to kiera ruszy ale ku mojemu zdziwieniu nie , czy Piny sa pozamieniane ?? ( jezeli tak to jak próbowałem na różne sposoby zamienic te trzy kableod multi ale nic.

Moze jest ktos kto tez nie kupował małej wiazki a przekładał kostki i piny, pozdro.

Edytowane przez 654321

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc mam pytanie robie w swojej a4 kierownice multi musze wymienic taśme i czy wystarczy sama taśma czy musi byc z manetkami. Umnie jest 8K0 953 568 E

Opublikowano

A jeżeli chce wymienić kiere czteroramienną z MF przed liftem na kiere 3 ramienną też przed liftem i też z MF to jest ona całkowicie P&P?

Oprócz kiery trzeba jeszcze poduszke zmienic :) ( inny kształt)

czy poduszka z mojej czteroramiennej będzie pasować do trzyramiennej?

Nie pasuje

Aha no i czy trzeba coś kodować.

Nic nie trzeba kodowac

Czesc mam pytanie robie w swojej a4 kierownice multi musze wymienic taśme i czy wystarczy sama taśma czy musi byc z manetkami? U mnie jest 8K0 953 568 E

Opublikowano
  • Autor

Czesc mam pytanie robie w swojej a4 kierownice multi musze wymienic taśme i czy wystarczy sama taśma czy musi byc z manetkami. Umnie jest 8K0 953 568 E

wystarczy sama tasma :wink:

Opublikowano

dzieki. znowu cos wiem :D

dzieki. znowu cos wiem :D

mam samą taśme z oznaczeniem F i moje manetki 8K0953502 BK no i jak patrze z tyłu na ta tasme to mam gniazdo co wpinam żółta wtyczke mała pozioma 2 piny pionowa mała pusta, i pozioma długa z pinami :D i teraz jak przykładam to do manetek to nie ma tam kostki :D. POMOCY

Opublikowano

Hej,po montażu nowej kierownicy po lifcie funkcja łopatek nie działa bo w starej nie było czyli muszę zakodować,a jeszcze

1- doszedł przycisk Navi którego też nie było i teraz nie działa

2- rolka po wciśnięciu na wyciszenie głosu mówi funkcja nie aktywna

też tak mieliście co zrobić ? może przełożyć stare przyciski ?

była ta http://allegro.pl/audi-a4-b8-a5-a6-kierownica-multifunkcja-skora-i5104369827.html

teraz ta http://allegro.pl/kierownica-multifunkcja-s-line-audi-a4-a5-q5-lift-i6158638192.html

Edytowane przez marda16

Opublikowano

Witam

Chce wymienić kierownicę w swojej A4 ze zwykłej 4 ramiennej bez multifunkcji na poliftową. Z tego co wyczytałem to wymiany mam taśmę (mam E), kierownicę + airbag, i moje pytania:

- po wymianie taśmy rozumię ze muszę zakodować nową

- jak wygląda sprawa wymiany airbagu tzn z tego co wyczytałem airbag ma ochronę komponentu, czy to będzie odrazu działać czy coś trzeba kodować i jechać do ASO ?

Opublikowano
  • Autor

Witam

Chce wymienić kierownicę w swojej A4 ze zwykłej 4 ramiennej bez multifunkcji na poliftową. Z tego co wyczytałem to wymiany mam taśmę (mam E), kierownicę + airbag, i moje pytania:

- jak wygląda sprawa wymiany airbagu tzn z tego co wyczytałem airbag ma ochronę komponentu, czy to będzie odrazu działać czy coś trzeba kodować i jechać do ASO ?

1. Oczywiscie ze trzeba kodować , dodatkowo kalibracja G85

2. Poduszka nie ma CP :hi: zakładasz i tyle

Hej,po montażu nowej kierownicy po lifcie funkcja łopatek nie działa bo w starej nie było czyli muszę zakodować,a jeszcze

była ta http://allegro.pl/audi-a4-b8-a5-a6-kierownica-multifunkcja-skora-i5104369827.html

teraz ta http://allegro.pl/kierownica-multifunkcja-s-line-audi-a4-a5-q5-lift-i6158638192.html

Łopatki musisz zakodowac w module kierowniczym 16 :hi:

Przycisk NAVI dział tylko w POLIFCIE

a co masz w AUCIE ? RADIO / MMI ? moze kodowanie pozostanie

Opublikowano

Witam

1. Oczywiscie ze trzeba kodować , dodatkowo kalibracja G85

2. Poduszka nie ma CP :hi: zakładasz i tyle

Łopatki musisz zakodowac w module kierowniczym 16 :hi:

Przycisk NAVI dział tylko w POLIFCIE

a co masz w AUCIE ? RADIO / MMI ? moze kodowanie pozostanie

Navi 3g BASIC MMI kolor w starej kierownicy nie było rysunku tego przekreślonego głośniczka w nowej jest

Edytowane przez marda16

Opublikowano

czy w przedlifcie taśma 8K0 953 568 F podejdzie do kierownicy poliftowej, czy muszę szukać taśmy z polifta ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

jaki numer poduszki do poliftowej kierownicy 4 ramiennej z B8? numery z pierwszego postu dotyczą 3-ramiennej.

czy oprócz taśmy jeszcze coś potrzebuję do zamontowania takiej kierownicy?

w swoim B7 mam zwykła bez multifunkcji, ale mam pełny fis, niechcę tempomatu.

Opublikowano
  • Autor

Cześć,

jaki numer poduszki do poliftowej kierownicy 4 ramiennej z B8?

8K0880201AB 6PS soul czarny

czy oprócz taśmy jeszcze coś potrzebuję do zamontowania takiej kierownicy?

okablowanie od tasmy do AIR BAG

w swoim B7 mam zwykła bez multifunkcji, ale mam pełny fis, niechcę tempomatu.

.....ale tutaj jest temat o B8

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam A4 13r czyli lift mam kiere 4ramienna z multi radio mmi plus 3g .

Czy jak kupie ten zestaw z aukcji to bedzie p&p bez zadnego kodowania i ustawiania.

http://allegro.pl/audi-a3-8v-a4-b8-a5-q3-q5-lifting-s-line-i6514303439.html#thumb/1

Czy to kiera od A3 bo przy A4 powinno byc mode a nie strzalki.

Orientuje sie ktos ile w aso kosztuje taka od A4 s-line scieta nowa z poducha i jakie ma dokladnie nr kiera i airbag.

Kolor czarny.

Opublikowano
  • Autor

Witam

Mam A4 13r czyli lift mam kiere 4ramienna z multi radio mmi plus 3g .

Czy jak kupie ten zestaw z aukcji to bedzie p&p bez zadnego kodowania i ustawiania.

http://allegro.pl/audi-a3-8v-a4-b8-a5-q3-q5-lifting-s-line-i6514303439.html#thumb/1

Czy to kiera od A3 bo przy A4 powinno byc mode a nie strzalki.

Orientuje sie ktos ile w aso kosztuje taka od A4 s-line scieta nowa z poducha i jakie ma dokladnie nr kiera i airbag.

Kolor czarny.

A czytałes pierwszy post :)

KIEROWNICE z poduszkami od A1 A3 8V A6 C7 A7 nie pasuja !

MULTIFUNKCJA nie działa !

image.jpg

***** Jeśli kupimy kierownce z takimi strzałkami ( patrz foto) to znaczy ze jest z modeli AUDI :

- A1 A3 8V A6 C7 A7

- MULTIFUNKCJA nie bedzie działac !!!

- AIR BAG nie pasuje !!!