Hardjack Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Przymierzam się do kupna nowej pompy hamulcowej. Chciałbym się dowiedzieć, czy wystarczy wymienić samą pompę, czy poza nią coś jeszcze żeby było tak jak trzeba? Mam nowe tarcze i klocki, wszystko odpowietrzone, sprawdzone i hamulce są słabe. Nie ma możliwości ostrego hamowania, a jeździłem nie jedną B5 i w niektórych hamulce były naprawdę dobre. U siebie nacisnę kilka razy pedał hamulca i ciągle wchodzi w podłogę, nie ma czegoś takiego żeby zrobił się tak twardy że nie można by było go wcisnąć głębiej. Rozmawiałem z jednym mechanikiem to mi powiedział że najlepiej byłoby jeszcze wymienić pompę ABS-u? Prawda to?
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Szaman. Nic nie trzeba wymieniac tylko porzadnie odpowietrzyc blok ABS i tylne hamulce.
kicker Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Pedał na 100% wchodzi w podłogę? jego skok kończy się na tej samej wysokości co pedał sprzęgła ??
xaidek Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 witam, podepne sie pod temat, ten sam poroblem.... co masz na myśli jak piszesz "porządnie odpowietrzyć" ?? jak to mam wykonać ? pozdro
Hardjack Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nie kończy się na tej samej wysokości co pedał sprzęgła, powiedziałbym że jest tak jak ma być ale mam też Mondeo i tam po kilku naciśnięciach pedał robi się twardy. Dev masz jakiś sposób na odkręcanie odpowietrzników? Są dość mocno zardzewiałe (żeliwne zaciski ) Podejrzewam, że u mnie w mieście musiałbym długo szukać gościa który by potrafił odpowietrzyć pompe ABS. W jaki sposób to zrobić?
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 wyczysc szczotka druciana i zalej płynem hamulcowym odpowietrzniki dookoła poczekaj ze dwa trzy dni codziennie je podlewajac ze strzkawki długa nasadka 11 i poruszaj lewo prawo, bez problemu powinny puscic
Rekomendowane odpowiedzi