Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznej klapy bagażnika w Audi A4 B8 Avant 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nie ma błędu Pin3 i Pin 7 do 32 Pinu ?

Jaki 32 PINU ?

Tam mostkujesz CANY w czarnej wtyczce 32 PINOWEJ ( patrz na schemat)

Opublikowano

Pin 14 to CAN LOW

Pin 13 to can HIGH

W czarnej kostce zgadza sie ?

Opublikowano
  • Autor

Pin 14 to CAN LOW

Pin 13 to can HIGH

W czarnej kostce zgadza sie ?

Nie zgadza sie .

czarna wtyka T32c PIN 19 High ( pom/ziel.) PIN 20 Low (pom/brąz) i takie same masz cany od siłownika klapy

Opublikowano

U mnie w przewodach od kufateca miałem jakieś inne kolory, ale piny zgodne z tym co kolega napisał powyżej

Edytowane przez ione

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, wszystko założone, podłączone, zakodowane zgodnie ze szczegółowym opisem wrclaguna (świetna robota!) lecz przy próbie uruchomienia pojawił się problem - zamykanie z przycisku w klapie nie działa. Działa otwieranie z przycisku z pod rejestracji i z pilota. Działa zamykanie przez testy w VCDS ale nie domyka do końca (brakuje ok 3-4 cm do dociągu), dociąg też nie działa. Brak błędów. Komfort mam FF (jest niebieska wtyka i wszystkie piny). Wina komfortu? Czy to niedomykanie to może być efekt złego montażu silowników? Da radę jakoś to sprawdzić? Ojciec ma Q5 z el. klapą także mogę coś tam pokombinować. Poradźcie coś proszę!

Edytowane przez dominik_wrk

Opublikowano
  • Autor

FF nie miałem doczynienia oraz nie ma go na liście :eusathink:

jak masz niebieska wtyke to pewnie keyless jest

dociag ok ?

Opublikowano

zgadza się, jest keyless. dociąg sprawdziłem i jest ok.

co może być powodem tego że klapa nie dochodzi do końca?

-----

okazało się, że to wina komfortu. jutro powinienem mieć już nowy. także FF posiada niebieską wtykę i wszystkie piny ale nie obsługuje w pełni klapy.

Edytowane przez dominik_wrk

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam Panowie, w sedanie nie bylo takiego ficzera? Tylko w Avancie?

Opublikowano

Witam Panowie, w sedanie nie bylo takiego ficzera? Tylko w Avancie?

w sedanie tylko otwieranie :wink:

Opublikowano

Otwieranie? Tzn ze klape wybija szybko do gory?

Opublikowano

No coz, nie mozna miec wszystkiego. Teraz moja niunia jest w aso na plynie hamulcowym i serwisie klimy, a wyszlo ze zostanie dluzej na hamulcach, oslonie przegubu kilka dni i jako zastepcze dostalem a4 2015 avant. I wlasnie jest ten bajer. Spodobalo mi sie, wiec zaczalem szukac. Ale coz, nie mozna miec wszystkiego. Nastepne bedzie na pewno kombi. Mod fajny, robicie dobra robote chlopaki.

Edytowane przez bashful

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

podeśle mi ktoś nr wtyki co idzie do przycisku do otwierania kapy, ale ten co jest w drzwiach kierowcy. Już mam moduł od Love-audi to bym przy okazji montażu wyrezał i ten przycisk w drzwi

Opublikowano

Dzięki!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś wie jaki kod posiada elektryczna klapa? A4 B8 CAGA. Chciałbym sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor

Może ktoś wie jaki kod posiada elektryczna klapa? A4 B8 CAGA. Chciałbym sprawdzić.

We wlepie nie wiem czy bedzie ale......4E9

Opublikowano

mam pytanie dotyczące wymiany modułu. mam przedlifta z założonymi nenonami. Jak podjadę do ASO na wymianę komfortu to zakodują mi wszystko tak że neony będa działać jak do tej pory? czy będą robić problemy że lampy z polifta mam zakodowane?

Opublikowano

mam pytanie dotyczące wymiany modułu. mam przedlifta z założonymi nenonami. Jak podjadę do ASO na wymianę komfortu to zakodują mi wszystko tak że neony będa działać jak do tej pory? czy będą robić problemy że lampy z polifta mam zakodowane?

Lepiej nie ryzykować i zrobić sobie mapę adaptacji plus zapisać kodowanie. Ja raz pojechałem do ASO, co prawda u siebie w Irlandii, to wywalili mi wszystko co dołożyłem. Dokładnie wszystko.

Opublikowano

Lepiej nie ryzykować i zrobić sobie mapę adaptacji plus zapisać kodowanie. Ja raz pojechałem do ASO, co prawda u siebie w Irlandii, to wywalili mi wszystko co dołożyłem. Dokładnie wszystko.

własnie się dowiedziałem od osoby która montowała mi neony, że lampy są zamontowane bez zmiany kodowania i że tak powinno zostać własnie po to żeby przy wizycie w serwisie lub przy zmianie modułu nie było problemu z kodowaniami. Możliwe jest zamontowanie neonów bez konieczności zmiany kodowania w module komfortu?