Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sprawdzenie rozrusznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W związku z moimi problemami z autem i brakiem kanału mam do was jedno podstawowe pytanie:

Czy uda mi się dostać do rozrusznika (nie koniecznie go wyciągać) bez kanału? Czy da redę podłączyć go bezpośrednio do akumulatora tylko z seryjnego podnośnika?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 08:43 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2013 at 08:24 ----------

Czy naprawdę nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie?

Opublikowano

Ja bym na zwykłym podnośniku do zmiany koła nie ryzykował.

Wiesz,wszystko można,zależy od tego czy się chce.

Tyle że bez podniesienia auta lub bez kanału będzie ci ciasno i niewygodnie.

Nie lepiej dać zarobić parę złotych mechanikowi ?

Zabraknie ci odpowiedniego klucza i będziesz po wsi szukał.

Opublikowano

A z góry nie da się do nie go jakoś dostać, żeby chociaż podpiąć kable? Bo z podnośnika, to na chwilę obecną nie mogę zdjąć osłony, bo zamiast na śruby jest włożona na jakieś zatyczki, czy coś takiego i nie mogę ich wyciągnąć, a niestety nie mam dwóch porządnych podnośników żeby podnieść cały przód. Wczoraj próbowałem go podnieść na 2 oryginalnych podnośnikach i źle się to skończyło, na szczęście tylko dla jednej listwy progowej:facepalm:

Opublikowano

Od spodu auta gdybys sciagnal podloge i podniosl auto na wyokosc by sie wcisnac pod spod to dalbys rade podlaczyc kable do rozrusznika. opisz problem co z nim jest nie tak, moze pomoge w jaki sposob szybciej i sprawniej go sprawdzic. Z drugiej strony to jak masz problem ze sciagnieciem oslony silnika majac auto na lewarku to dalej moze byc tylko gorzej.

Opublikowano

pomoc poszla w ttym drugim temacie