Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[V6] Zdjecia instalacji LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje przeróbkę swojej instalacji i tak zastanawiam sie jak by ja tu rozmieścić. Kupione mam już Barracudy i będę to chciał jakoś wszystko upchnąć by potem ponownie zamontować całą pokrywę silnika którą mam pocięta już. Gdzie macie Reduktor w V6 i jak macie zamontowane wtryski ? proszę o jakieś zdjęcia.:decayed:

Opublikowano

reduktor przy pompie ABS

wtryski będzie ci ciezko upchnąć pod pokrywe bo nie ma do nich adapterów kątowych jak do hana

Opublikowano

Na forum lpg piszą, że adaptery kątowe od hanek pasują do barracud.

Opublikowano

Są adaptery kątowe ale ja to będę robił na rozdzielaczu na 3trzy normalnym. A reduktor mam koło pompy abs ale brat gdzieś wyczytał że montują na belce z przodu dobry pomysł? a ma ktoś jakieś zdjęcie?

Opublikowano
Są adaptery kątowe ale ja to będę robił na rozdzielaczu na 3trzy normalnym. A reduktor mam koło pompy abs ale brat gdzieś wyczytał że montują na belce z przodu dobry pomysł? a ma ktoś jakieś zdjęcie?

chyba na podłużnicy:kwasny: zły pomysł

co do adapterów od han to pasują ale trzeba zniszczyć wtryskwiacz w zasadzie, wyrwać kapturek plastikowy

Opublikowano

co do adapterów od han to pasują ale trzeba zniszczyć wtryskwiacz w zasadzie, wyrwać kapturek plastikowy

Kapturek plastikowy jest do demontażu i ponownego założenia , adaptery są w ciągłej sprzedaży i pasują od Hany . Reduktor jak zamontujesz tak daleko to w zimie będzie się długo nagrzewał.

Opublikowano

lo zły pomysł. bo mam to robić na dniach i on tak chce robić. a Ty gdzie masz?

no A coś tam mówi by to oblozyc

czymś jakąś blacha ale dla mnie to rzeźba jest za duza...

Opublikowano

Reduktor najlepiej pod chlodniczke oleju po lewej stronie na dole.

Owszem ew. regulacja trochę utrudniona ale nie sterczy na wierzchu jak k....

Oczywiście w obieg wodny podpiety. Zresztą inaczej seneda ;-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Kapturek plastikowy jest do demontażu i ponownego założenia , adaptery są w ciągłej sprzedaży i pasują od Hany . Reduktor jak zamontujesz tak daleko to w zimie będzie się długo nagrzewał.

a jak potem założysz to bedzie to tak szczelne jak wcześniej?

Opublikowano

Czyli reduktor tam na dole najlepiej? czy na podłużnicy będzie źle ? bo kur gdzies poczytał i nie chce inaczej a potrzebuje pomocy a sie we dwóch nie dogadamy :kwasny:

Opublikowano

Przykrecisz do czego będziesz chciał. Najważniejsze żeby był podłączony właśnie do kroccow od chłodnicy oleju.

Niektórzy ciągną tradycyjnie od nagrzewnicy... Ale źle to wygląda i nie potrzebnie się wydłuża przewody. A tak masz blisko silnika i nie ba widoku.

Ja tak miałem w ABC i AAH :D

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

w moim aucie po zakupie reduktor byl zamontowany w zderzaku, zaraz obok halogena od strony kierowcy. Instalka miala 4 lata a srubki od regulacji reduktora nie szlo odkrecic - jak beton. Zle miejsce, teraz mam obok pompy ABS i nic mu nie grozi.

Opublikowano

no ok a jak węże do gazu? gdzie idą możesz mi podrzucić mi fotkę ? bo ja teraz mam obok abs-u właśnie.

---------- Post dopisany 20-04-2013 at 18:30 ---------- Poprzedni post napisany 12-04-2013 at 23:17 ----------

jak puszcze baraki na dyszy 2.0 to będzie dobrze?