Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co macie pokopane w dieslach 1,9 tdi 110km ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, będę chipował swojego AFNa i zastanawiam się co jeszcze idzie zrobić aby podnieść mu trochę niutków. Ostatnio kolega podjechal 110 zrobioną na 180 po programi i kilku innych szczegółach - jestem ciekaw co Wy robicie w swoich autkach aby mieć lepsze osiągi ?

Opublikowano

wszystko zależy ile masz $$$$$$ do wydania, tematów jest dużo poszukaj w odpowiednim dziale:wink: jako że jesteś młodziutki na forum to proszę :decayed:

Turbo, Chiptuning i Tuning Mechaniczny

Opublikowano

- turbo awx Gt1749 va

- wywalony katalizator

- wywalony egr

- skrócona droga podciśnienia do n75

- nadkole od S4

- 216-tki Bosch

- kolektor dolotowy awx

Opublikowano
  • Autor

a powiedzcie mi bo jestescie już obeznani :

mam: wyciety katalizator, pompe wtrysku po regenerce i nowe turbo AFN

zakładać będę normalnego profi chipa

jeśli do tego - zrobie dziurę w plastikowej osłonie nadkola przy IC + większe wtryski 216 to mniej więcej jakie osiągi mogę chwycić ?

Po samym chipie z wyciętym katem mogę mieć ok 310 -320 nm i 135 - 140 km. Macie jakieś rozeznanie jakie moce dochodza przy większych wtryskach i nieco lepszym chlodzeniu metodą garażową ? :) bo na fmic juz mi brakuje kasy :D:D

Opublikowano
a powiedzcie mi bo jestescie już obeznani :

mam: wyciety katalizator, pompe wtrysku po regenerce i nowe turbo AFN

zakładać będę normalnego profi chipa

jeśli do tego - zrobie dziurę w plastikowej osłonie nadkola przy IC + większe wtryski 216 to mniej więcej jakie osiągi mogę chwycić ?

Po samym chipie z wyciętym katem mogę mieć ok 310 -320 nm i 135 - 140 km. Macie jakieś rozeznanie jakie moce dochodza przy większych wtryskach i nieco lepszym chlodzeniu metodą garażową ? :) bo na fmic juz mi brakuje kasy :D:D

pompa po regeneracji ? nowy tłokorozdzielacz ? czy tylko wymienione uszczelki... ? :wink:

tu masz temat gdzie Kowi wszytsko ładnie opisał. http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-tdi-podniesie-mocy-1-9-vp-pd-koszty-czesci-efekty-218213/

jak chcesz pakować 216 tki to jeszcze by pasowało wieksze turbo

Opublikowano
  • Autor

pompa w pełni regenerowana w serwisie BOSH :)

Wiem ze przydalo by się wieksze turbo, ale to jest łancuszek niekonczacych się zmian. Mam na mysli same wtryski zwiększyc i porobic dziury w plastikowym nadkolu i wyczyścic IC zeby lepiej łapał powietrze co powinno dać przyrost ok 10-30km i ze 40nm. Bo jak turbo - to i chlodzenie lepsze, a jak fmic to i hamulce a potem heble itd itp. to skarbonka bez dna a ja nie chcę mieć najszybszego kombika na świecie ;p

Bardziej interesuje mnie wyciśnięcie jak najlepszego momentu obrotowego . Do 200km/h ma ciągnąć aż miło i to wszystko. Dalej mi nie potrzeba

---------- Post dopisany at 15:17 ---------- Poprzedni post napisany at 15:14 ----------

tym abrdziej że dopiero będę jechał do programisty i to jemu powierzę zmianę wtrysków, ustawienie kąta i dopasowanie do tego programu :)

dodam jeszcze ze od razu będzie zakładany turbo timer aby zawsze chłodziło turbinkę.

Opublikowano

To turbo nie będzie miało lekkiego życia i może długo nie dać rady dobrze dmuchać a 216 będą potrzebowały powietrza:wink:

Hamulce to podstawa:decayed:

Opublikowano

No to jak chcesz zeby łapało 200km/h to sam program nie wystarczy.Jak wsadzisz 216 i ori turbo i bedzie go ganial po 200 to wirnik podziurawi intercooler.

Najlepiej wstaw turbo awx i 216.

Opublikowano
  • Autor

f*ck...to zaślepię sobie tylko egr i wszechno.... :P jak bede mial kase to na przyszly sezon awx i 216tki

Opublikowano

na turbo od awx i wtryskach 216 155 koni uzyskasz bez problemów