yahoo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam, wiem, że jest wiele podobnych tematów ale wydaje mi się, że mój problem jest troszkę inny. Auto z 1,9 TDI AFN. Już od pewnego czasu miałem problemy, że po uruchomieniu auta przez kilka minut auto nie miało mocy a potem nagle wszystko było ok. Dzisiaj auto straciło moc na stałe. Problem wygląda tak: Przy 2 tysiącach zawsze było czuć zalaczenie sie turbiny i auto znacznie lepiej przyspieszało a teraz przy 2 tysiacach nic sie nie dzieje jakby turbina sie nie zalaczala i auto niby przyspiesza caly czas ale strasznie wolno jakby turbina w ogole nie ładowała. Ciekawostką jest, że ową turbinę słychać jak syczy ale zupełnie auto nie ciągnie. Jeszcze jedna rzecz być może ważna, praktycznie nie ma różnicy czy wcisne lekko gaz czy do konca pedal przyspiesza tak samo. Natomiast ciekawostką jest to, że jak mam pedał do dechy i puszczam to jakby przy puszczeniu jakby troszke przyspieszył. Nie wiem czy można to nazwać, że się dławi ale lekkie takie wrażenie jest. Koledzy, auto będzie szło do mechanika ale czy z podanych informacji wstępnie coś możecie wywróżyć Wiadomo, że trzeba pod kompa, logi dynamiczne i się okaże mniej więcej. Ale czy to może być N75 czy może przepływomierz czy też sama turbina ?
Witek A4 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jak masz możliwość to podepnij pod VAG-a. Prawdopodobnie wpadła w tryb awaryjny.
yahoo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Z tym, że wpadałby bez przekroczenia 120 ? Jeździłem jedynie po mieście i w aktualnym stanie szybkie osiągnięcie choćby setki to niezły wyczyn. Dlatego nie przekroczylem nawet 100 i dzieje sie tak teraz cały czas. W czwartek będzie auto na vagu i na sprawdzeniu. Ale ciekawi mnie po prostu czy takie objawy dość specyficzne i konkretne mogą coś mówic.
..::KoNik::.. Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 no moje masz turbo do czyszczenia... miałem takie same objawy w swoim afn
yahoo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Byłem sprawdzić tylko błędy teraz oraz 011BS statyczne Okazało się, że jednak wywaliło mi błąd: 17552 Mass air flow sensor (g70): open or short to ground P1144 - 35-10 --- Intermittent tutaj chyba też coś nie tak jest, ale chyba jednak głównym winowajcą jest g70 czyli przepływka
Rekomendowane odpowiedzi