Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy na wszystkich obrotach (błąd oraz grupa 011 do analizy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu auto z rana tracilo moc, przy 2000 obrotow nie czulem zalaczenia sie turbiny (ale bylo ja slychac) po kilku minutach mijalo wszystko i auto smigalo. Od dzis juz mam tak caly czas, auto stracilo moc, turbina syczy ale jakby w ogole sie nie zalaczal przy 2000 obrotow. Auto po depnieciu na maksa ledwo sie odpycha jak puszcam gaz to przy koncu puszczania jakby lekko przyspieszyl mocniej. Nie ma specjalnie roznicy czy depne troche czy do konca.

Nie moge dynamicznych zrobic teraz logow dopiero w czwartek u mechanika je zrobią. Ja jedynie sprawdziłem błędy oraz grupe 011BS statycznie oto wyniki

17552 Mass air flow sensor (g70): open or short to ground

P1144 - 35-10 --- Intermittent

czyli rozumiem przepływka jednak może być powodem.

Untitled_1.jpg

tutaj coś mi nie pasuje, czyżby dodatkowo n75 coś nawalał. Wydaje mi sie jednak ze to głównie wina przepływki ale te logi mi sie nie podobaja. Czy to normalne ze przy off jest prawie 100% a nie powinno być przy on ? No i skoki ciśnienia są.

Proszę was o odpowiedź

Opublikowano

wyczyść przepływkę, sprawdź wtyczkę może zaśniedziała, pokasuj błędy i zrób komplet logów.

Opublikowano

W 011 BS N75 pracuje prawidłowo. 100% powinno być w trybie ON ale w silnikach 2,5 V6 TDI a przy 1.9 R4 TDI ma być tak jak u Ciebie.

Opublikowano

Aha ok dzięki za info. Podjadę w tym tygodniu do mechanika, porobią logi dynamiczne no i obstawiam przepływkę. Zobaczymy cóż tam się porobiło.