kred Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 mam pytanko chce sam zabrac sie za wymianke i mam podstawowe pytanie?? czy trzeba podnosic walki zrby dostac sie do lancucha i napinacza czy jest jakis patent na jego wymianke?? dodam ze wraz z lancuchem wymieniam napinacz
moskal Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 sory za OT , za ile kupiłes łańcuch i napinacz ??????
wojtas-audi Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 A tam nie jest czasem pasek a nie lancuszek ??
moskal Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Pan moderator taki nie obstukany ??? nie wierze :> jest pasek i łańcuszek , pasek napedza jeden wałek a łańcuszek jest miedzy wałkami. Opcja . pozdro
wojtas-audi Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Hmm a bylem przekonany ze pasek .... kumplowi wymieniali tylko pasek .... mechanicy
moskal Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 nie trzeba wymieniac i paska i łańcucha razem. "podobno" łańcuch wymienia sie dopiero po przebiegu 200 000 km a pasek jak wiadomo częściej.
kred Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Opublikowano 9 Lipca 2008 i tym sposobem kolejne moje pytanie zostaje bez odpowiedzi !! ludzie wystarczy spojrzec w przekroju na budowe silnika lub uzyc funkcji szukaj na forum i wszystko jest jasne. zaczyna sie debata czy jest lańcuch czy nie a mi jedynie chodzi o sposob na wymianke tego elementu
moskal Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 wiesz jak zrób ??? zwal pokrywe zaworów i bedziesz miał wszystko na widelcu , na własne oczy przekonasz sie czy trzeba podnosic wałki czy nie. Mi sie wydaje ze nie , na zdrowy rozum odkrecasz napinacz , łańcuch automatycznie sie luzuje. Wszystko. Zwal pokrywe i bedziesz wszystko wiedział. No i podziel sie wiedzą bo ja tez musze sie przymierzyc
kred Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Opublikowano 9 Lipca 2008 porobie troche fotek i wrzuce do warsztatu. zobaczymy jak to wyjdzie
maciekg Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 310 zł za łancuch z napinaczem starego typu? Kto ma takie ceny?
marewel Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zeby wymienić łańcuch musisz zrzucić przód i dostać sie do rozrządu.
angelo77 Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Potwierdzam, żeby wymienić łańcuch trzeba zdjąć drugi wałek, na którym jest pasek rozrządu. Możesz zerknąć na moją relację z wymiany napinacza. http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_aeb_opilki_aluminum_w_oleju_pomocy-t30025.0.html;msg358107#msg358107
Rekomendowane odpowiedzi