Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Wymiana łańcuszka rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko chce sam zabrac sie za wymianke i mam podstawowe pytanie??

czy trzeba podnosic walki zrby dostac sie do lancucha i napinacza czy jest jakis patent na jego wymianke?? dodam ze wraz z lancuchem wymieniam napinacz

Opublikowano

sory za OT , za ile kupiłes łańcuch i napinacz ??????

Opublikowano

A tam nie jest czasem pasek a nie lancuszek ??

Opublikowano

Pan moderator taki nie obstukany ??? nie wierze :> jest pasek i łańcuszek , pasek napedza jeden wałek a łańcuszek jest miedzy wałkami. Opcja :szukaj: . pozdro :polew:

Opublikowano

Hmm a bylem przekonany ze pasek .... kumplowi wymieniali tylko pasek .... mechanicy :wallbash:

Opublikowano

nie trzeba wymieniac i paska i łańcucha razem. "podobno" łańcuch wymienia sie dopiero po przebiegu 200 000 km a pasek jak wiadomo częściej.

Opublikowano

i tym sposobem kolejne moje pytanie zostaje bez odpowiedzi !! ludzie wystarczy spojrzec w przekroju na budowe silnika lub uzyc funkcji szukaj na forum i wszystko jest jasne.

zaczyna sie debata czy jest lańcuch czy nie a mi jedynie chodzi o sposob na wymianke tego elementu

Opublikowano

wiesz jak zrób ??? zwal pokrywe zaworów i bedziesz miał wszystko na widelcu , na własne oczy przekonasz sie czy trzeba podnosic wałki czy nie. Mi sie wydaje ze nie , na zdrowy rozum odkrecasz napinacz , łańcuch automatycznie sie luzuje. Wszystko. Zwal pokrywe i bedziesz wszystko wiedział. No i podziel sie wiedzą bo ja tez musze sie przymierzyc :evil:

Opublikowano

Zeby wymienić łańcuch musisz zrzucić przód i dostać sie do rozrządu.