Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zderzenie z rolkarzem :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wczoraj w południe skręcając w prawo na zielonym świetle zatrzymałem się przed pasami dla pieszych (już po skręcie, więc i oni mieli zielone) i przepuściłęm pieszych. Kiedy przeszli ja ruszyłem i wtedy usłyszałem uderzenie w przód. Okazało się, że młody chłopak na rolkach chciał jeszcze zdążyć i na pełnej prędkości wjechał na pasy i uderzył w mój przód. Wyszedłem i zapytałem czy nic mu nie jest, od razu wstał i powiedział, że czuje się dobrze tylko spodnie sobie nieco zarysował :). Odpowiedział dopiero jak wyjął słuchawki z uszu :). Miał ochraniacze na łokcie i kolana więc luz, poza tym ja miałem prędkość może 2 km/h, w zasadzie to on we mnie uderzył. Spieszyłem się więc kiedy upewniłem się ze wszystklo z nim ok to pojechałem nie biorąc nawet żadnego namiaru na niego. Samochodu też nie sprawdziłem od razu, nie zaszedłem do przodu nawet. Potem na parkingu zobaczyłem, że mam zderzak w pajęczynie i rysę na błotniku małą. Zderzak do malowania. Pewnie i tak bym nic od niego nie uzyskał nawet gdybym wezwał policję bo musiałbym zakładać sprawę cywilną, a przy tak małych kosztach to bez sensu. Na przyszłość pamiętajcie aby uważać na tych, którzy próbują wtargnąć na przejście na rolkach czy rowerze, bo to też jest zabronione.

P.S. Ile teraz za jeden element lakiernik sobie życzy?

Opublikowano

mialem tak kiedys tylko ze z rowerzysta . jechał koles po piwie i uderzył mi gumowa raczko w błotnik. koles sie wystraszył . zerknełem na błotnik a tam tylko jest rysa od gumy to mowie mu 250zł a jak nie to na psy dzwonie koles sie tak wystraszył ze od razu zapłacił.