Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po odpięciu aku nie działa szyberdach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was miał ktoś takie cudo. Chodził szyber w aucie i było git. Wiadomo w zimie mało kto go używa. Dzisiaj było już ciepło więc postanowiłem do otworzyć a tu zonk nawet nie drgnie. Czy odpięcie aku i wymiana modułu kierownicy manetek itd może mieć na to jakiś wpływ? Gdzie w Vagu jest szyber ?

---------- Post dopisany 21-04-2013 at 08:02 ---------- Poprzedni post napisany 16-04-2013 at 12:33 ----------

Nie działa podświetlanie pokrętła szybru czyli brak prądu . Bezpiecznik nr 30 sprawny. Jakieś pomysły co sprawdzić ?

Opublikowano

Sprawdz przekaznik co jest przy komputerze w podszybiu nie pamietam ktory to jest. Ja go wymienilem przy innej okazji ale takie same objawy mialem.

Opublikowano

Dzięki , szukam właśnie który to padalec ale nie mogę w necie go odszukać.

---------- Post dopisany 02-05-2013 at 11:22 ---------- Poprzedni post napisany 23-04-2013 at 09:03 ----------

Hm kupiłem miernik bo stary padł trupem :) Prąd do szyberdachu dochodzi, ale zauważyłem dziwne zjawisko po otwarciu drzwi zapalają się lampki nad kierowcą po zamknięciu gasną czyli ok lecz po zamknięciu drzwi nie da się ich włączyć. Po włączeniu świateł nie podświetlają się przyciski jak i przełącznik szyberdachu.

Nie udało mi się w necie odszukać który to przekaźnik odpowiada za szyber a co za tym idzie najprostsze rozwiązanie nie zostało zrobione. Może ktoś ma wykaz przekaźników?

---------- Post dopisany 14-11-2013 at 10:19 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2013 at 11:22 ----------

Nie zrobiłem szybru do tej pory bo latem był zbyteczny przy klimie ale zimą w długie zimowe wieczory coś trzeba robic :) wczoraj dopiero zauważyłem, że nie działają mi światełka w podsufitce. A dokładnie to działają jak otworzę drzwi ale nie działają po zamknięciu drzwi na przyciski . Dziwne co :)

Opublikowano

U mnie też nie działa podswietlenie na przycisk działa tylko na otwartych drzwiach lub jak kluczyk w stacje przekrecony i przy otwieraniu lub zamykaniu na centrale co jest grane może moduł komfortu die lasuje ?

Opublikowano

witam:hi: mialem podobny przypadek u mnie w slupku od strony kierowcy w nogach rozlaczyl sie wezyk od spryskow i zalewal cala wiazke :facepalm: przewody pognily i robily zwarcie,znajomy elektryk zalatwil sprawe i jest ok wszystko dziala pozdrawiam