Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3 sygnały i migająca kontrolka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie ma ktoś może pomysł co to może być, jak narazie autko stoi pod domem wolałem nie jeździć. Niedawno wymieniałem uszczelkę pod chłodniczka oleju, filtr oleju no i olej do tej pory było wszystko ok. Ma ktoś pomysł co to może być? Czy holować do mechanika ?

Opublikowano

Poziom oleju?

Pompka oleju?

Czujnik?

Sprawdź cisnienie

Opublikowano
  • Autor

Poziom oleju jest ok.

Opublikowano

jak kontrolka oleju miga to możliwe że ci po prostu czujnik poszedł :) podłącz VAG i zobaczysz co się będzie działo bo jak miga ten wykrzyknik to mówi że aku słaby chyba :P:) najpierw podłącz VAG :)

Opublikowano

do listy podejrzanych warto dopisać również smog.

Dobrze, że "wolałeś nie jeździć":wink:

Koniecznie do spr ciśnienie oleju i czujnik. Później już chyba tylko miska na dół.

Opublikowano
jak kontrolka oleju miga to możliwe że ci po prostu czujnik poszedł :) podłącz VAG i zobaczysz co się będzie działo bo jak miga ten wykrzyknik to mówi że aku słaby chyba :P:) najpierw podłącz VAG :)

Wykrzyknik ro hamulce a nie olej :P

VAG chyba tez w tej sprawie zbyt wiele nie powie.

---------- Post dopisany at 09:12 ---------- Poprzedni post napisany at 09:04 ----------

Tak dla pewności, to która z tych kontrolek ci się świeci?

audicoupe_sonderausstattung_page24.jpg

Opublikowano

najprawdopodobniej kończy sie pompa olejowa....też to przerabiałem wymiana i po strachu:)3 pyknięcia i kontrolka olejowa się paliła. Działo się to przy ok 220 tys po wymianie pompy wraz ze smokiem problem ustąpił :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Kontrolka od oleju się miga nie ta z wykrzyknikiem. No ja też mam właśnie prawie 220 ie do kumpla zapytam czy ma czas to podepnie laptopa. A i jeszcze jedno gdyby to była pompa to odległość 6km do mechanika nie jest problemem czy lepiej nie ryzykować ?

Opublikowano

Wydaje mi się że lepiej nie ryzykować.

Zapnij linkę i na hol.

Opublikowano
  • Autor

A pomyliłem się z tą kontrolka ta druga się miga od poziomu płynu chłodniczego a nie olej człowiek się czasem zamyśli ehh W zbiorniczku wyrównawczym jest olej. Przepraszam za wprowadzenie w błąd

---------- Post dopisany at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany at 12:23 ----------

Zbiorniczek wyczyszczony jak narazie oleju niema.

Opublikowano

witam.koledzy mam ten sam problem z tym 3krotnym sygnalem i wczoraj u kolegi bidzio1 zakladalem ramki na licznik i okazalo sie ze mam zaslonieta kontrolke od oleju,dlaczego???ma ktos jakis pomysl???:facepalm:

Opublikowano

Długo masz auto,od dawna pika?Może poprzedni właściciel zakleil specjalnie żeby auto sprzedać i nie naprawiać problemu...Koniecznie sprawdź ciśnienie oleju i tak nie jezdzij bo zatrzesz silnik,o ile już nie jest zatarty.

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano
Długo masz auto,od dawna pika?Może poprzedni właściciel zakleil specjalnie żeby auto sprzedać i nie naprawiać problemu...Koniecznie sprawdź ciśnienie oleju i tak nie jezdzij bo zatrzesz silnik,o ile już nie jest zatarty.

wysłane za pomocą tapki

w polowie grudnia kupilem.jest dzien ze piknie a jest dzien ze nie .kolego jak sie okaze ze cisnienie to wina pompki czy jest jeszcze cos ma wplyw na to???:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Opublikowano

Jak nie będzie ciśnienia to ewidentna wina pompy.Poza tym smok może być zapchany syfem.Lepiej się modl żeby tylko na tym się skończyło,ale to się okaże jak zmierzysz ciśnienie i zrzucisz michę.

Jakieś dźwięki metaliczne dochodzą z silnika?

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

wlasnie pod maska cisza.poza tym piknieciem nic nie slychac.jutro pojade do mechaniora na pomiar cisnienia i zobczymy co dalej.co do pompy i smoka to duzo roboty jest przy tym majac kanal???

:sorry: