enczu Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Griffe, wybacz za offtop ale mógłbyś rzucić okiem na PW? Wysłałem małe zapytanie
kivlov Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Masz może jakas wizje jak bezinwazyjnie zamontować radio CB w samochodzie. W schowkach mi się nigdzie w Mondeo nie mieści.
gusiak11 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Masz może jakas wizje jak bezinwazyjnie zamontować radio CB w samochodzie. W schowkach mi się nigdzie w Mondeo nie mieści. Kwestia radia... są różne ... mi Uniden 510 mieści się między siedzeniem kierowcy a hamulcem ręcznym owszem jak wysiadasz wpada głębiej ale nie zznalazłem w tym aucie inengo dobrego miejsca... w poprzednich samochodach jak i obecnej skodzie ( Mondeo jest ojca ) mieści sie bez problemu miedzy prawym siedzeniem a konsolą.
kivlov Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Tez mam tak włożone, ale nie podoba mi sie to w tym miejscu
_Makki_ Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Griffe, kope lat Powiedz mi dobry czlowieku gdzie ja znajde zdjecia najpiekniejszej RS6 C5 co? Kolega sobie kupil w NO, ma troche rzeczy do roboty i szuka inspiracji.. Pomyslalem wiec o Twojej Btw, robota i relacje jak zwykle na najwyzszym poziomie Era woskow minela i w Norwegii niestety.. Tylko prawdziwi entuzjasci i detailerzy jeszcze cos tam smalcuja Osobiscie jak zwykle probuje sie troche wyrozniac wiec od pewnego czasu lece na tym.. Pzdr serdecznie i prosze o jakis link do Twojej RS6
Griffe Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 _Makki_ faktycznie kopę lat. Co do auta: https://www.facebook.com/Hokus-Pokus-485887931584494/?fref=ts teraz tu jest najwięcej. Opisz coś na temat tej powłoki. Pozdrawiam serdecznie.
kivlov Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Mistrzu, masz może jakieś porady jak dbać o zapach wewnątrz auta? Co i gdzie stosować? A teraz z innej beczki - miałem kiedys w audi przebitą oponę i zawiozlem do wulkanizatora i jak odebrałem felgę świeciła się niesamowicie. No i trwało to przez wiele myć i woda szybko spływała, macie może pomysł co oni zrobili bo chciałbym takie coś na swoje felgi zrobić. Mega długi efekt i mega lśniący http://allegro.pl/fresh-new-car-zapach-nowego-auta-hit-roku-salony-i5653278515.htmlciekawe czy to jest dobre?
Griffe Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Opublikowano 7 Marca 2016 Z zapachów czasem używamy CHEMICAL GUYS STRIPPER SCENT, który daje intensywny i zmysłowy zapach lecz na krótki okres czasu - kilka dni. U siebie używam CALIFORNIA SCENTS ich zapachy wytrzymują 2-3 miesiące. Co do felg od wulkanizatora nie pomogę - najlepiej pogadaj z nim.
gusiak11 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Z zapachów czasem używamy CHEMICAL GUYS STRIPPER SCENT, który daje intensywny i zmysłowy zapach lecz na krótki okres czasu - kilka dni. U siebie używam CALIFORNIA SCENTS ich zapachy wytrzymują 2-3 miesiące. Co do felg od wulkanizatora nie pomogę - najlepiej pogadaj z nim. Z tym zapachem trzeba bardzo uważać kiedyś popsikałem tylne dywaniki dosłownie dwa piki na dywanik... nie zagłębiając sie w szczegóły miało nas jechać 3 osoby jechało 5 i wszyscy po 40 km mieli szczerze dość tego zapachu przez pierwsze 5 min tak jest ciekawy ale potem zachowuje się jak ciężkie damskie perfumy, z tym kilka dni też bym polemizował nie wiem czy wynikało to z urazu zapachowego czy co ale jak auto sie nagrzało na słońcu jeszcze po m-c było czuć tą nutę zapachową
Griffe Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 Ja Ci psikałem codziennie - po jednym strzale na dywanik i tak przez miesiąc
kivlov Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 No własnie, aby był efekt trzeba nieustannie psikać. Nie jest to zawsze wygodne.
Delta Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Griffe mam pytanko. Mam a4 b5 Avanta nagaro blue i niestety strasznie zapuszczony ma lakier taka spuścizna po poprzednim właścicielu. Poczytałem trochę i polecacie zestawik Menzerna 3x250 + do tego jakieś pady ABW i powinno podołać? nie jestem wirtuozem, jak narazie się edukuje w takich sprawach bo jestem zielony konkretnie więc prosze o pomoc
gusiak11 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Kolejne auto w tym roku, tym razem ''domowe'' rodzinne kombi, auto zaczęło już 5ty rok życia przejechało ponad 85tyś i mieszka pod chmurką. Od momentu wyjechania z salonu jest zabezpieczoną powłoką kwarcową, większość powłok wytrzymuje średnio ok 2 lata więc przyszedł czas na 3-ci raz. Zimy nie ma ale syfu na ulicach nie brakuje jak widać Piana.... W ''klinice światła'' widać... że warto inwestować w zabezpieczenie samochodu, poza lekkimi hologramami stan lakieru jest bardzo dobry Jakieś delikatne ryski ale znalezienie ich nie było łatwe Ponieważ nie wiadomo gdzie ile powłoki zostało profilaktyka nie zaszkodzi Coś tam jeszcze na drzwiach wyszło ... typowy bałagan po polerce maszynami DA Po 4 latach znalazło sie kilka ubytków powłoki lakierniczej, trzeba było dobrać "3 krople" Jeszcze nie skończone a już są odbicia wspomniane wcześniej defekty Lakier po korekcie gotowy na położenie powłoki Element którego nawet powłoka nie chroni po kilku minutach pracy Czas na powłokę Fajna oleista konsystencja i praktycznie brak zapachu Niestety wady jasnego środka Ale i z tym sobie radzimy Odbicia po wykrystalizowaniu powłoki I kilka ujęć z pleneru... pogoda dopisała i ujęcie okiem kolegi Griffe, A tak prezentowało sie auto po m-c, przed i po myciu Edytowane 10 Marca 2016 przez gusiak11
Animal Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Kurcze ale zadbany ten Mundek A już po Waszych zabiegach Panowie... bajka
kivlov Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Mundek super auto Jaki jest koszt tego kwarcu?
gusiak11 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Mundek super auto Jaki jest koszt tego kwarcu? to jest auto mojego ojca... miało być pod koniec roku moje ale się plany pozmieniały więc wycena jak by nie patrzeć jest trudna do określenia.Duży wpływ ma stan lakieru, często gęsto gorzej wyglądają auta prosto z salonu jak sie Franek z Józkiem za odkonserwowanie zabiorą
Młody_drog Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Prac chyba nie muszę komentować już Mam więc kilka pytań co do fabrycznie nowych samochodów. Jakie macie doświadczenia z nówkami prosto z salonu? Wymagają jakiejś mini korekty żeby pozbyć się swirli przed zabezpieczeniem? Czym to zabezpieczyć? Czy samemu się bawić (teoretyczne pojęcie o detailingu mam dosyć dobre, praktyczne lekko ograniczone). Jakie powłoki zabezpieczające polecacie do fabrycznie nowego auta? Dzięki!
Griffe Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Nie widziałem jeszcze nowego auta, które nie wymaga korekty - normalny stan rzeczy wynikły z wielu powodów. Co do zabezpieczenia oczywiście powłoka kwarcowa - jaka? Im lepsza tym lepiej.Czy masz robić to sam mając pojęcie o detailingu? - sam wiesz jakie pojęcie masz i jakie są Twoje umiejętności oraz doświadczenie.
Chadury89 Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Co uzywacie do wetsandingu calego auta? Robilem wczoraj dach w swojej B5, Mocarna 300 z futrem nawet sobie nie poradzila z usunieciem rys do konca. A ostatnio Wzialem sie za usuniecie rys po obtarciach, papier 2000 na mokro pozniej mala gabka 3m i Menzerna FG500 i sladu po nich nie ma, a wygladaly tragicznie
gusiak11 Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Mocarna 300 z futrem nawet sobie nie poradzila z usunieciem rys do konca Czasem tak bywa... lakier jest taki że futrem nie idzie go wypolerować do końca a potem paradoksalnie rysuje się od przecierania fibrą A ostatnio Wzialem sie za usuniecie rys po obtarciach, papier 2000 na mokro pozniej mala gabka 3m i Menzerna FG500 i sladu po nich nie ma, a wygladaly tragicznie Pytanie czy je wypolerowałeś czy zapolerowałeś bo akurat menzera bardzo ciężko sie wymywa i może być że twój efekt WOW to nic innego jak wypracowana do połysku pasta Co uzywacie do wetsandingu calego auta? Specjalnego papieru Rupes do maszyn DA tej samej firmy, ale uważaj bo papierem idzie jak burza ale potem trzeba jeszcze to wyprowadzić a lakier nie ma 1cm grubości
Rekomendowane odpowiedzi