Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie felgi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Chciałem się was poradzić bo kilka miesięcy temu kupiłem Audi A4 B5 Avant 1.9 TDI na oryginalnych felgach 15" ET38 jeśli dobrze pamiętam i na oponach zimowych 195/65/R15. Ma gwintowane zawieszenie firmy Weitec ale nie wiem o ile jest obniżone... Chciałem kupić jakieś fajne i większe alusy na lato ale nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować... Myślałem o 17" albo max. 18" ale poczytałem trochę i piszą że to nie wygodne i nie praktyczne... Zaje.....ste są np.

Alufelgi 5x112 17'+opony letnie gratis! Kraśnik ? Tablica.pl

Zimowa cena-Cztery osiemnastki... Radzyń Podlaski ? Tablica.pl

Co Wy byście mi doradzili ? Proszę pomóżcie...

Opublikowano

ja latam na 17 s line opona 225/45 jest i gwint jest dobrze komfort tez zostal nie taki jak na 15 ale jest szykuje juz 19 i tam bedzie zero komforu heh

ta pierwsza mi osobiscie sie nie podoba a ta 2 szprych to widac przez nia heble ktore sie nie prezentuja i wypada cos z nimi zrobic:wink:

moze rozgladnij sie za jakas ori audi fela cos na pewno ci sie spodoba

kupisz 17 bedzie git kupisz 18 bedzie koks:decayed:

Opublikowano

Ja dalej uważam że najbardziej do B5 pasują ori fele (no może poza kilkoma przypadkami kolegów z forum którzy dopasowali ładne kółka, np. prosiaki).

Z tych które podałeś żadna mi się osobiście nie widzi...

Co do komfortu, po przejściu z 15 na 17 cali nie zauważyłem, a wręcz na plus :grin:

I szczerze mówiąc to aktualnie byłbym w stanie przejść na 18 gdyby nie zawartość maski :wink:

Opublikowano

Poszukam jakichś 17" ori ale cena z oponkami na jeden sezon chociaz musi sie miescic w 1000zł ;/ Niestety wiecej nie mam... Widzieliście gdzieś jakieś fajne na sprzedaż ?