GRazny Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam Autko mam od miesiąca i od początku zauważyłem że jest coś nie tak z szybą pasażera... w momencie gdy korzystałem z domykania szyb z pilota, obie szyby się domykały do końca a następnie szyba pasażera wracała 15cm w dół... jakby wyczuwała opór i się cofała. Oczywiście "poziomowanie" szyb (spuszczenie do końca i z powrotem) nic nie dało bo problem ciągle powracał... na 10 domknięć z 7 musiałem robić zawsze dwukrotnie... Dziś opuściłem obie szyby na dół i w momencie domykania szyba pasażera jakby o coś zahaczyła i gniotła niemiłosiernie. Dźwięk był taki jakby przelatywała przez folię aluminiową... w końcu stanęła i zdechła... po 10 minutach znowu próbowałem (bo byłem na myjni i chciałem umyć auto) i z dosyć sporym hałasem otworzyła się do połowy - dalej pociągnąłem ręcznie+przycisk i mam autko zamknięte...wydaje mi się również że szyba jest porysowana w 1/4 długości patrząc od przodu auta... Pojechałem do jakiegoś zakładu zakładającego alarmy to nawet oglądać nie chcieli tylko powiedzieli że mam kupić mechanizm podnoszenia szyby... bo temat podobno znany - nie naprawia się tego tylko wyrzuca bo to wszystko zalane... Chciałem tylko spytać czy "fachowcy" mają rację czy lepiej otworzyć (nigdy tego nie robiłem) i samemu zerknąć? czy to jest coś >>takiego<< ?
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Tak fotka to mechanizm ale szyb tył myslę że jest tak linka mechanizmu się naderwała i zaczeła niszczyc mechanizm są zestawy naprawczę ale nie wiem na ile Ci się zniszczył . Nie odsuwaj juz szyby bo spalisz silniczek. Zobacz w jakim stanie jest linka czy się naderwała ale to napewno to.
milo222 Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam Autko mam od miesiąca i od początku zauważyłem że jest coś nie tak z szybą pasażera... w momencie gdy korzystałem z domykania szyb z pilota, obie szyby się domykały do końca a następnie szyba pasażera wracała 15cm w dół... jakby wyczuwała opór i się cofała. Oczywiście "poziomowanie" szyb (spuszczenie do końca i z powrotem) nic nie dało bo problem ciągle powracał... na 10 domknięć z 7 musiałem robić zawsze dwukrotnie... Dziś opuściłem obie szyby na dół i w momencie domykania szyba pasażera jakby o coś zahaczyła i gniotła niemiłosiernie. Dźwięk był taki jakby przelatywała przez folię aluminiową... w końcu stanęła i zdechła... po 10 minutach znowu próbowałem (bo byłem na myjni i chciałem umyć auto) i z dosyć sporym hałasem otworzyła się do połowy - dalej pociągnąłem ręcznie+przycisk i mam autko zamknięte...wydaje mi się również że szyba jest porysowana w 1/4 długości patrząc od przodu auta... Pojechałem do jakiegoś zakładu zakładającego alarmy to nawet oglądać nie chcieli tylko powiedzieli że mam kupić mechanizm podnoszenia szyby... bo temat podobno znany - nie naprawia się tego tylko wyrzuca bo to wszystko zalane... Chciałem tylko spytać czy "fachowcy" mają rację czy lepiej otworzyć (nigdy tego nie robiłem) i samemu zerknąć? czy to jest coś >>takiego<< ? mechanizm szyby jest brudny - u mnie było tak samo ale pomogło pryskanie silikon po bokach na prowadnice
GRazny Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 dziękuję serdecznie Panowie... zerknę za parę dni i odpiszę - postaram się ze zdjęciami - ku potomności...
jankes85 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 ja już poszukuje mechanizmu. też miałem takie odgłosy chrupania przy podnoszeniu i opuszczaniu a teraz nawet nie chodzi. silniczek jeszcze słychać. jak rozebrałem to zauważyłem że linka spadła z tego kółka i nie chce wejść w swoje miejsce. w ogóle pozaginała się. [br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 15:00_________________________________________________dzisiaj wymieniłem mechanizm i wszystko działa jak należy. troche roboty trzeba włożyc. męczyłem sie przy świetle lampy ale zrobione.
black70 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witam, miałem podobne objawy: Podczas zamykania, szyba (od str. kierowcy) szła w górę skokami. Czasami nie domykała się, tylko opuszczała się kilka centymetrów. Czynność trzeba było powtarzać kilka razy, żeby zamknąć całkiem. Wymieniony został mechanizm opuszczania szyby. Jakiś czas był spokój. Teraz zauważyłem brak reakcji przycisku. Czasami łączy, czasami nie. Zależy od pogody. Gdy na zewnątrz jest gorąco, przycisk nie działa. Przestał zamykać też automatycznie za jednym przyciśnięciem. O co chodzi ? Jeśli ktoś miał podobny problem, to proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Rekomendowane odpowiedzi