Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Odczucie wlaczenia turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy u was jest wyrazne odczucie po przekroczeniu jakies liczby obrotow ze turbo zaczyna odczuwalnie dmuchac? u mnie jakos nie wyczuwam takiego momentu, co prawda slychac turbo jak gwizdze jednak nie ma tego jakby "kopa" czy podobnie jest u was? :)

Opublikowano

u mnie tzw buta czuc dopiero okolo 3tys obrotow :cool1:

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy u was jest wyrazne odczucie po przekroczeniu jakies liczby obrotow ze turbo zaczyna odczuwalnie dmuchac? u mnie jakos nie wyczuwam takiego momentu, co prawda slychac turbo jak gwizdze jednak nie ma tego jakby "kopa" czy podobnie jest u was? :)

Zamontuj sobie wskaźnik doładowania i będziesz wiedział co i jak. Jeżeli masz auto bez czipa to powinno być czuć koło 3500rpm. Jeżeli z czipem to koło 2500rpm.

Opublikowano

W AEB nie ma wyraznego "odczucia wlaczenia turbo",byc moze dlatego ze daje ono nie cale 0.6bar :kwasny:

Opublikowano

W AEB nie ma wyraznego "odczucia wlaczenia turbo",byc moze dlatego ze daje ono nie cale 0.6bar :kwasny:

kiepskie w takim razie masz odczucia :polew:

Opublikowano

kiepskie w takim razie masz odczucia :polew:

O odczuciu kopa po włączeniu turbo można mówić jak auto ma więcej niż 300 Nm. ;) Co to za kop w AEB. Ledwie dmuchnięcie. :)

Opublikowano

no to temat się wyczerpał :kox:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...