lisek120 Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Witam ostatnio bylem na przeglądzie moją audiczką, i gościu stwierdził że szykują się do wymiany klocki przód, spoko wymieniałem w tamtym roku troche więc mnie to zdziwiło ale dobra. Po kilkunastu dniach przy hamowaniu zaczął być słyszany dźwięk buczenia i ABS skrobał przy delikatnym hamowaniu czego wcześniej nie było ( i tu moje pytanie co może byc tego przyczyną, nie zawsze ale często uruchamia się przy delikatnym hamowaniu) wracając do głównego wątku zamówiłóem u kumpla klockji przód ferrodo (140zł) , wieczorem zabrałem się do wymiany po ściagnięciu koła opkazalo sie że klocki jeszcze są 1\3 zostala. Tarcze na pierwszy rzut oka troche porysowane , delikatny rant obrzeża cale zardzewiałe. Pomierzyłem je i tak przód ma 19mm tył 8,9 czy to juz jest szrot? Mo ze ktoś poleci jakieś gotowe zestawy tylko zeby z cena szału nie było. Dodam jeszcze że przy okazji wymiany nkoł z zimy na lato odpowietrzyłem układ, przód był zapowietrzony, troche lepiej hamuja po tym zabiegu ale abs dalej łapie przy delikatnym hamowaniu i odnosze wtedy wrazenie jakby tylko przod skrobal a tyl auta do gory szedł jakby wtedy nie hamował
Dev Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Kolego najpierw uzupelnij swoj profil. Praca ukladu ABS spowodowana jest zlym ustawieniem Czujnikow ABS wzgledem koronek. Trzeba tylko sprawdzic które kolo .
lisek120 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 Już uzupełniam ;d i czekam na jakieś propozycje w sprawie tarcz i klockow, i czy w ogóle trzeba juz wymieniac te tarcze ---------- Post dopisany 03-05-2013 at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2013 at 09:36 ---------- Pomoze ktos w sprawie tarcz klocków?
Rekomendowane odpowiedzi