Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Tarcze, klocki abs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio bylem na przeglądzie moją audiczką, i gościu stwierdził że szykują się do wymiany klocki przód, spoko wymieniałem w tamtym roku troche więc mnie to zdziwiło ale dobra. Po kilkunastu dniach przy hamowaniu zaczął być słyszany dźwięk buczenia i ABS skrobał przy delikatnym hamowaniu czego wcześniej nie było ( i tu moje pytanie co może byc tego przyczyną, nie zawsze ale często uruchamia się przy delikatnym hamowaniu) wracając do głównego wątku zamówiłóem u kumpla klockji przód ferrodo (140zł) , wieczorem zabrałem się do wymiany po ściagnięciu koła opkazalo sie że klocki jeszcze są 1\3 zostala. Tarcze na pierwszy rzut oka troche porysowane , delikatny rant obrzeża cale zardzewiałe. Pomierzyłem je i tak przód ma 19mm tył 8,9 czy to juz jest szrot? Mo ze ktoś poleci jakieś gotowe zestawy tylko zeby z cena szału nie było. Dodam jeszcze że przy okazji wymiany nkoł z zimy na lato odpowietrzyłem układ, przód był zapowietrzony, troche lepiej hamuja po tym zabiegu ale abs dalej łapie przy delikatnym hamowaniu i odnosze wtedy wrazenie jakby tylko przod skrobal a tyl auta do gory szedł jakby wtedy nie hamował

Opublikowano

Kolego najpierw uzupelnij swoj profil.

Praca ukladu ABS spowodowana jest zlym ustawieniem

Czujnikow ABS wzgledem koronek. Trzeba tylko sprawdzic które kolo .

Opublikowano

Już uzupełniam ;d i czekam na jakieś propozycje w sprawie tarcz i klockow, i czy w ogóle trzeba juz wymieniac te tarcze

---------- Post dopisany 03-05-2013 at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2013 at 09:36 ----------

Pomoze ktos w sprawie tarcz klocków?