Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opóźniona reakcja na pedał gazu!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zapaliłem dziś samochód rano i po ruszeniu zauważyłem że auto z dużym opóźnieniem reaguje na pedał gazu, wciskam gaz nic nic nic i ogień i tak na każdym biegu. Gdy już załapie i go trzymam na obrotach to idzie normalnie a tak to jest ospały, wczoraj wszystko było idealnie i autko odpala na dotyk, równo chodzi i nic nie faluje, brak błędów w vag-u.

Teraz nim pojeździłem trochu i jest troszku lepiej ale i tak jest ospały. Może podczas deszczu woda gdzieś sie dostała ale wczesniej nigdy tak nie było....

Jakieś pomysły??

Opublikowano

Mialem to samo po myciu zalany Ecu , jest w podszybiu od strony kierowcy , osusz go .

Opublikowano

A na moje to wyglada na zapieczone turbo :) przeciagnij go na 3 biegu do okolo 4000 obr i zobacz co sie stanie :)

Opublikowano
  • Autor

raczej obstawiam ecu jak kolega mycha wspomniał, teraz chodzi idealnie jak wcześniej, turbo ładuje na każdym biegu cały czas

Opublikowano

U mnie po nocy w garażu także objawy same ustąpiły czyt. ecu wyschło :wink:

Opublikowano

Mi sie tak zdarzyło jak jezdzilem sporo na rezerwie. Zrobilem jakies 20 km jak komputer pokazywał juz 0 km do przejechania. Po zalaniu sporej ilosci paliwa problem znikl po dosc dynamicznej przejazdzce po miescie.

Opublikowano

Nic dziwnego jak zaciągnął syfu z baku...

Opublikowano

otóż to

Opublikowano

Miałem podobnie. Tylko mi OOOO stało 3 dni a pod 3 dniach opóźniał reakcję na gaz. Jakby jakiś syf na wylocie trzymał po przepaleniu autka normalnie ciągnie na każdym biegu.

Opublikowano

A da się go jakoś zabezpieczyć przed ponownym zalaniem? Bo mi się tak zdarzyło po umyciu auta.

Opublikowano

Najszybciej pomoże oczyszczenie i przetkanie otworów odprowadzających wodę w podszybiu

Opublikowano

Ja stawiam albo kierownice w turbinie badnieszczelnosc w ukladzie podcisnienia i dlatego sprezarka pozno sie budzi. Sprawdz czy coś Ci nie pogryzło wężyków, bądz przetarcie. Najlepiej zrob loga 8 i 11 dynamicznego i bedzie widac co sie dzieje