Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A6 C6 Lift 3.0 TDI Q Avant , 19" , S-LINE Z+W - "TATOWÓZ"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No należy się domyślać ,że rzeczywistość przedstawiana przez handlarza jest mocno naginana. Bezwypadek , każde auto niezależnie czy 3 czy 13 letnie ma 120-150 kkm i wogóle dziadzio jezdził w niedziele do koscioła , albo kobita na zakupy.

Opublikowano
Kupowałeś w Niemczech bo;

- większy wybór

- lepszy stan

- cenowo korzystniej

???

Znalazłeś na jakimś parkplatzu , salon audi (czasem mają fajne używki od klienta,który przesiadł się na nowszy ) czy inne żródło ??

Pytam ,bo przymierzam się do kupna ,ale przeglądając allegro i mobile w Niemczech wychodzi ( o dziwo ) drożej .

Pozdrawiam.

wybor wiekszy , ze stanem to rowniez ale jest jaki jest nie liczac turkow to auta nie sa odpicowane , jesli chodzi o ceny to tez bardzo roznie tak samo jak w Polsce auto warte w eurotaxie 100 kola w polsce mozna znalesc ofert juz od 60 tysiecy, w niemczech mozna taniej dostac auto ale cena nie bedzie odbieagala od eurotaxu weicej jak 20 %- chyba ze wysoki przebieg lub po kolizji to ceny naprawde niskie. Szukalem aut na mobile i tym drugim portalu nie pamietam nazwy , wybralem ok 20 sztuk w cenach mi odpowiadajacych, pozniej z kolega z ktorym jechalem zmnijeszylismy ta liczbe do 3, ktore byly mniej weicej w tej samej okolicy. Nie ma mozliwosci zjechac calych niemiec w 2 dni pomimo autostrad. I powiem szczerze napalilem sie na a6 09 rok 3.0 tfsi i patrzac na to ze auto bylo jako gebrauchtauto audi plus -czyli sprzedawane przez dilera audi - bylem pewien ze jego stan bedzie idealny. Cena nie byla jakas promocyjna ale powiedzmy ok , jednak jak sie pozniej okazalo auto bylo tak zniszczone jakby jezdzilo nim stado swin. Na jasnej podsufitce z tylu plama wielkosci 20 cm x 20 cm chyba od kawy, auto nadawalo sie cale do malowania wszedzie porysowane dodatkowo na dachu przy szybie odpryski kotre pokryte byly juz rdza. W srodku listwy drzwiowe podziurawione jakby ktos szpikulcem w nie napierdalal, kumpel stwierdzil ze to paznokcie jakiejs panny. Auto mialo przebieg 105 tys, serwis audi od poczatku do konca. Ogolnie wyleczylem sie z tego auta szybko i jak moja historia pokazuje wcale nie jest powiedziane ze jak auto z niemiec i od dilera to bedzie super stan. Trzeba niestety pojechac i obczaic , ale fakt - tam nikt nic nie ukrywa, i wogole nie wolno brac auto nur fur export pod uwage bo te wlasnie moga byc ala nasze polskie skladaki. Reszta ktora jest dostepna rowniez dla niemca jest w stanie takim jakim jest , wad ukrytych celowo ukrytych raczej nei ma.

---------- Post dopisany at 22:52 ---------- Poprzedni post napisany at 15:14 ----------

no dobra wychodzi d*pa z tymi ledami , po pierwsze jak wlacze w ukrytym menu to co pisaliscie to nie pojawia sie mozliwosc ustawienia mocy -reset zrobilem zeby nie bylo , rowniez jak wejde do sterownika drzwi pasazera i kierowcy i ustawie oswietlenie ambiente to sie nic nie zmienia dodatkowo 46 jak chce wlaczyc +0008192 czyli z tego co mam u siebie 0131717 zmieniam na 0139909 to wywala blad - no chyba ze to sie nie tak dodaje :/ pozatym w stg 09 nie mam dlugiego kodowania , zalacznik nizej. Jakies pomysly ?

1dupa.jpg

dupa2.jpg

Opublikowano

[h=2]Coding 07[/h]

• 0?xxxxx: Steering Column Memory
    • 0 = Steering Column Memory not installed or manual Steering Column
    • 1 = Steering Column Memory installed

[*] 0x?xxxx: Footwell Lightning

• 0 = Footwell Lightning using Light Bulbs
    • 1 = Footwell Lightning using LED's <-------

Opublikowano

kuzwa musze sobie kupic wieksze okulary :facepalm: , wszystko dziala tak jak nalezy tzn. nie moglem jednak do tej pory uruchomic tej regulacji jasnosci , chyba jak nie mam tego pakietu to sie nie da :eusathink:

Opublikowano

Da sie da, wieczorem ci napisze

Grzesiu, w przedliftach tez jest opcja zmiany na led? Sprawdze wieczorem

Opublikowano

wszystko widze ze zalezy od sterownika :wink:

Opublikowano
snajper, mówię z pamięci ale jeśli aktywowałeś tą opcje ambiente w ukrytym menu, czyli masz już tą opcje w mmi to teraz wejdź do sterownika drzwi pasażera i kierowcy (oddzielnie) i w kodowaniu dodaj jakiś tam numerek (pakiet oświetlenia), potem jeszcze wejdź w kodowanie komfortu chyba i tam też trzeba coś dodać żeby zadziałało

ja456 ale masz ledy tam?

LEDy mam w podświetleniu nóg i pod listwami w drzwiach. Dziwne, że nie pokusili się na wrzucenie LEDów w podsufitkę i podświetlenie tablicy.

Opublikowano

I co snajper, włączyłeś to ambiente??

Opublikowano

nie mialem czasu jeszcze , moze na weekendzie chociaz wtedy robilem tak jak Grzesio pokazal kilka postow wyzej (no i w sumie to w dwoch miejsach to robilem) plus kodowanie drzwi , a nastepnie utknalem na komforcie , jak dodawalem ta liczbe to wyskakiwal blad i d*pa

Opublikowano

Jeszcze zapomniałem o tylnych drzwiach, tam też trzeba kodowanie zmienić, dodać pakiet oświetlenia. Może komfort nie obsługuje :eusathink: ale to dziwne, chyba każdy powinien, tym bardziej polift

Opublikowano

no z tylu nie zmienialem , moze w tym problem , no i nie wiem czy dobrze zrobilem z tym dodawaniem , napisalem pare postow wyzej jak to dodawalem , zerknij czy to tak mialo by byc

Opublikowano

Czyli wlaczyles ambience w dwoch miejscach w zielonym menu tak? Sprobuj zakodowac drzwi tyl I pozniej komfort ale to dziwne bo u mnie sie od razu pokazala opcja tylko nie dzialala, moze w 3g jest inaczej.

Opublikowano

wlaczylem > Włączanie oświetlenia wnętrza - Ukryte Menu -> Samochód -> cardevicelist

Ukryte Menu -> Samochód -> carmenuoperation -> Interior Light -> wartość do 5

Opublikowano

A jak zrobiłeś reset MMI? Nie ma nic w opcji CAR? :eusathink:

Opublikowano

no wlasnie nic , bylo tylko osw zewn

Opublikowano

snajper - a jak w tej chwili, po "kilku" km przejechanych wygląda spalanie? Ponoć liftowe wersje są bardziej oszczędne niż wcześniejsze BMK, czy ASB. Sprawdzałeś już coś może?

Opublikowano

tak sprawdzalem pali mi +2 -3 litry wiecej jak zrobiony na ponad 300 KM Asb w a4 :whistling:

Opublikowano
tak sprawdzalem pali mi +2 -3 litry wiecej jak zrobiony na ponad 300 KM Asb w a4 :whistling:

Do rzeczy do rzeczy:decayed: Znaczy się jaki to przedział?

Opublikowano

trasa 9-10 miasto i 14 w gore

Opublikowano

No to nie wiem, jak im się w Ingolstadt poprawiła ekonomia tych silników - chyba, że podajesz spalanie przy prędkościach niedopuszczalnych w RP:decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...