ariel Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Hejka czy mozecie mi powiedziec jak ustawic lampy bo miałem poprzednio zwykłe halogeny a teraz wymieniłem na xenony wysokosc nie ma problemu ale jak ustawic kąt czy powinny sie pokrywać na drodze po jakiejs odległości domowym sposobem .Dzięki
milo222 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 domowym sposobem to może kurnik oświetlać - zapłać 25 zł i jedź na ustawienie inaczej będzie kupa
ariel Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 to zes mi napisał jak by tak wszyscy pisali to te forum juz by dawno nie istniało pewnie ze ustawie tylko mnie intresowało czy sie da i jak powinno byc po ustawieniu bo mi sie wydaje ze te co mam załozone to tez cos jakos zle swiecą
wesoly1601 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Tak powinno być ustawione jak Ci ustawią w serwisie
ariel Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 OK JUTRO ZAKŁADAM ZOBACZYMY EFEKTY.
Wąski Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Jakie halogeny ? mówisz o zwykłych reflektorach ,ustawiasz tak jak zwykłe reflektory [br]Dopisany: 13 Lipiec 2008, 22:50 _________________________________________________nie ma znaczenia jakie masz reflektory.ma świecić tak jak przepisy zezwalają
ariel Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 Wiem ze nie ma znaczenia reflektor chodziło mi że zobaczymy różnicę miedzy H7 a xenonem
milo222 Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 nie da się ustawić ręcznie próbowałem to robić u siebie w nissanie porównując do innego samochodu stojącego obok na różnych odległościach . Potem pojechałem do serwisu i tak zmienili - jeżeli już nie masz czasu teraz to przynajmniej ustaw tak aby świeciły niżej niż wyżej ale bez serwisu się nie obędzie tym bardziej jak to ksenon
ykk Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Jakbys mial ori to nie musialbys ustawiac..
Cuber Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Jakbys mial ori to nie musialbys ustawiac.. Ja ustawialem na ścianie wedle ori xenonka i po wizycie w ASO ( przegląd rejestracyjny ) nawet nie dotknoł bo powiedział ze nie trzeba nic zmieniać :gwizdanie: a wiec wszystko się da
ariel Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Opublikowano 16 Lipca 2008 mam orginalne valeo to myslicie ze tylko zostaje wysokosć? mam pecha bo nie mam nikogo z xenonami zeby porównać nie wiem czemu ale w Anglii są one rzadko montowane
Wąski Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 Jak zakładasz hidy nie musisz ustawiać świateł
Cuber Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 Jak zakładasz hidy nie musisz ustawiać świateł no zależy jak były poprzednie ustawione ale korekte ustawienia nie zaszkodzi zrobić nawet na ścianie zobaczyć jak świecą
Wąski Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 Ale jesli było wszystko OK to nie potrzeba
ariel Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Opublikowano 17 Lipca 2008 ok tylko ja wymieniłem całe lampy to chyba będzie trzeba jechać do servisu. A jeszcze jedno czy ktoś już znalazł dobry sposób na pare w lampach bo te co ja złożyłem to nowe i parują
Cuber Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 ok tylko ja wymieniłem całe lampy to chyba będzie trzeba jechać do servisu. A jeszcze jedno czy ktoś już znalazł dobry sposób na pare w lampach bo te co ja złożyłem to nowe i parują było wiele razy o tym na forum :gwizdanie:
ariel Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Opublikowano 17 Lipca 2008 znalazłem pare wątków ale kazdy cos innego radzi nie wiem który w praktyce sie sprawdzi a dziurawić nową lampę to troche szkoda
Cuber Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 znalazłem pare wątków ale kazdy cos innego radzi nie wiem który w praktyce sie sprawdzi a dziurawić nową lampę to troche szkoda pogadaj z Waskipl :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi