rocco26l Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Witam. Mam zamontowany zestaw głośnomówiący na jakiegoś starego simensa czy jest możliwość przerobienia tego zestawu tak żeby podłączyć mojego smatrfona ??? Jeśli tak to co muszę zrobić i jakie są tego koszty. Proszę o poradę. Pozdrawiam.
jarek_ns Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Odpuść uchwyt, ceny adapterów do współczesnych telefonów są chore. Np iPhone 4s to około 500pln. Jak masz kierownicę multi lub RNS-E, BNS5,0 to kup ori moduł BT z pełna funkcjonalnością, koszt z wiązką około 300-400pln, mikrofon wykorzystasz istniejący. Na forum jest obszerny temat o montażu takiego modułu. Jak nie masz MF, RNS-E lub BNS5,0 to lepiej kupić używanego Parota CK3100 na allegro można go dostać w wersji EN za mniej niż 200pln. Montujesz w aucie robisz aktualizacji i masz PL język i funkcjonalność większą niż ORI
lezy1 Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 A sprawdzałeś może masz bluetooth ? Podczas włączenia zapłonu bluetooth jest włączony (przez 5 min) i wówczas możesz szukać urządzeń w telefonie jak znajdzie to masz ori zestaw głośnomówiący. A ten zamontowany na tunelu można zdemontować ( ale tylko poprzez wymianę tunelu bo w tym zostaną dziury).
rocco26l Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Opublikowano 11 Maja 2013 takie coś znalazłem od zestawu do simensa. Może ktoś powiedzieć co to jest???
lezy1 Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 A gdzie to było zamontowane ? Może sterownik od głośnomówiącego.
rocco26l Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Opublikowano 12 Maja 2013 Wyciągałem schowek bo mi zawias poszedł i to do schowka było doklejone
lezy1 Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 To w takim razie sterownik od tego zetawu głośnomówiącego. A bluetooth jak masz to jest pod siedzeniem pasażera.
Rekomendowane odpowiedzi